28 Μαρτίου 2022

Η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού για την εκδήλωση "Έμφυλη Βία"

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή 27 Μάρτη 2022      

Σήμερα Κυριακή 27 Μάρτη στις 12:00 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού στις Φυλακές Ωρωπού διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την «ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ» από την Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος τους Σ.Φ.Ε..Α (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-74) και δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, κ. Βαγγέλης Γκιουγκής, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Ωρωπού η Κωνσταντίνα Μπαρουτσή και χαιρέτησε ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιασημάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα και Γιάννης, του κοριτσιού σύμβολο στον αγώνα κατά της έμφυλης βίας που έχασε τη ζωή της τόσο άδικα και τόσο απάνθρωπα στη Ρόδο το 2018. Οι γονείς της Ελένης συγκλόνισαν με τη μαρτυρία τους, προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης με τον δύσκολο γεμάτο εμπόδια αγώνα τους, την αλήθεια των συναισθημάτων τους και την αγωνιώδη τους προσπάθεια για δικαιοσύνη στο όνειρο, στο μέλλον των παιδιών, στο δικαίωμα στις πραγματικές αξίες της ζωής, στο όραμα των νέων γενιών, αυτό που τόσο απάνθρωπα στέρησαν από το δικό τους παιδί. Τους διαβεβαιώνουμε, ότι στον αγώνα τους για μια κοινωνία χωρίς έμφυλα πατριαρχικά στερεότυπα, χωρίς έμφυλες διακρίσεις μας βρίσκουν συμπαραστάτες και είναι για μας σύμβολα στον αγώνα για τη διεκδίκηση αυτού του κοινωνικού αιτήματος.

Μήνυμα στη συγκέντρωση απεύθυνε η Αμαλία Προβελέγγιου. Η ίδια δεν παρέστη αλλά παραβρέθηκαν οι γονείς της. Η υπόθεση της αθλήτριας της ιστιοπλοΐας, που κακοποιούνταν από τον προπονητή της από τα 11 έως τα 14 χρόνια της, παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ποίημα της Ευαγγελία Κουιρουκλή απήγγειλε η Γεωργία Καρλατήρα.

 

 Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού 












           

Προηγούμενο
Επόμενο