27 Μαρτίου 2022

Στις Αφίδνες παρουσίασε ο Υπουργός το πρόγραμμα του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος

 

Παρουσιάζοντας τις διαδρομές του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος στο Μουσείο Ποδηλασίας στις Αφίδνες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε τον εξαιρετικά θετικό οικονομικό του Διεθνούς Γύρου αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα συνολικά, δίνοντας την ευκαιρία για νέες μορφές επενδύσεων.

Η εναλλακτική μορφή τουρισμού που δημιουργείται μέσα από την ποδηλατική κουλτούρα ενισχύει την καινοτομία στην οικονομία ενώ το ποδήλατο γίνεται σημείο αναφοράς, τόσο στο κομμάτι της υγείας, της άσκησης και του αθλητισμού, όσο και ως μέσο μεταφοράς.

Οι συνοικίες, οι πόλεις και οι πολίτες από τους οποίους θα περάσει η φωτεινή μεγάλη δύναμη έχουν αγκαλιάσει την εκδήλωση και εργάζονται σκληρά για να την στηρίξουν ώστε να υλοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία. Παράλληλα, η Οργανωτική Επιτροπή του Γύρου Ελλάδος δημιούργησε μια σειρά από εκδηλώσεις, στα κενά του αγωνιστικού προγράμματος, που θα απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών.

Η θετική επιρροή από την οργάνωση ποδηλατικών εκδρομών γίνεται διεθνώς αντιληπτή, με τις: Γαλλία και  Ιταλία να διατηρούν την ηγετική τους θέση στο χώρο. Η Ελλάδα παραμένει στην αρχή, αλλά σύμφωνα με τον κ. Αυγένακη, είναι ισχυρή η προσδοκία πως η χώρα μας θα ξεχωρίσει και σε αυτόν τον τομέα στο μέλλον.

Προηγούμενο
Επόμενο