8 Σεπτεμβρίου 2021

Να μην κλείσει το τμήμα πληροφορικής της τρίτης λυκείου του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού

 

Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, Πρόεδρο Β/Βάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Παναγιώτη Κιούση

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 20439/7.9.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

Ανάστατοι είναι οι γονείς και οι μαθητές που φοιτούν στην τμήμα πληροφορικής στην τρίτη τάξη του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολείο, καθώς όπως έχουν ενημερωθεί το τμήμα τους θα κλείσει λόγο μικρού αριθμού μαθητών.

Με επιστολή τους-κραυγή αγωνίας προς κάθε υπεύθυνο και αρμόδιο φορέα ζητούν την επίλυση του προβλήματος ώστε τα παιδιά να μην μείνουν χωρίς σχολείο την νέα σχολική χρονιά (επισυνάπτεται).

Σε περίπτωση που το τμήμα δεν θα λειτουργήσει τότε τα παιδιά θα είναι υποχρεωμένα να ταξιδεύουν 30-40 χιλιόμετρα προς τον Άγιο Στέφανο ή την Χαλκίδα όπου υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα στα ΕΠΑΛ, ώστε καταφέρουν να τελειώσουν το σχολείο…

Είναι αδιανόητο, λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να έχει δημιουργηθεί μια τόσο αρνητική κατάσταση για τους γονείς και τους μαθητές.

Απαιτούμε τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να λειτουργήσει κανονικά το τμήμα πληροφορικής τρίτης λυκείου του ΕΠΑΛ και να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές.

Για αυτό ζητάμε την έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου ώστε να οργανώσουμε τις ενέργειες μας προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς και να λάβουν γνώση τις κατάστασης όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε κάθε περίπτωση είστε υπεύθυνοι για να ενεργήσετε άμεσα προς κάθε αρμόδιο φορέα  για την επίλυση του προβλήματος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος



Προηγούμενο
Επόμενο