3 Σεπτεμβρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση: "Σε «πυριτιδαποθήκη» έχει μετατραπεί το Καπανδρίτι"

 


Πολύ επικίνδυνη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Καπανδρίτι όπου ανεξέλεγκτα έχουν δημιουργηθεί παράνομες χωματερές με στοίβες ξερόκλαδων και σκουπιδιών με το ενδεχόμενο να ζήσουμε μια νέα καταστροφής από πυρκαγιά να είναι μεγάλο.

Αυτή την κατάσταση ανέδειξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού με παρέμβαση τους προς την δημοτική αρχή Ωρωπού ζητώντας να παρθούν μέτρα για να μην ζήσει η περιοχή μια νέα τραγωδία.

Αποδεικνύεται ξανά ότι η κυβέρνηση, η περιφέρεια Αττικής και ο δήμος Ωρωπού, δηλαδή όλες οι βαθμίδες του αστικού κράτους ενεργούν επιτελικά και ταχύτατα όταν είναι να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά όχι όταν είναι να προστατευτεί η ζωή, η υγεία και η περιουσία του λαού μας καθώς και το περιβάλλον.

Ακολουθεί η παρέμβαση:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, Αντιδήμαρχο ύδρευσης και καθαριότητας κ. Κωνσταντίνο Λίτσα

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 20006/1.9.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Αυτά που συμβαίνουν με ευθύνη σας στο δήμο μας δεν έχουν προηγούμενο!

Λίγες μόνο μέρες μετά την τραγωδία που ζήσαμε με την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη δεκάδες κατοικίες στις Αφίδνες, που κατέκαψε δεκάδες αγροτικές μονάδες και καλλιέργειες, που κατακάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους, θα περίμενε κανείς ότι θα λαμβάνατε, έστω και τώρα, στοιχειώδη μέτρα ώστε να μην ζήσουμε μια νέα καταστροφή.

Και όμως!

Μόνο αποτροπιασμό προκαλεί η εικόνα από διάφορα σημεία του Καπανδριτίου όπου πλησίον των δρόμων, μέσα στο δάσος, κάτω από μετασχηματιστές της ΔΕΗ και με αποκορύφωμα την λειτουργία παράνομης χωματερής στοιβάζονται τόνοι ξερόκλαδα, σκουπίδια, άλλα στέρεα υλικά δημιουργώντας συνθήκες πυριτιδαποθήκης που απειλεί όσες περιοχές γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα στις αρχές του Αυγούστου (επισυνάπτονται φωτογραφίες). 

Αυτά έρχονται να προστεθούν στην ίδια πολύ άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλη την επικράτεια του δήμου μας.

Είναι η ίδια εικόνα που προϋπήρχε της καταστροφής που ζήσαμε και που λειτούργησε σαν καταλύτης για την προέλαση της πυρκαγιάς μέσα στον αστικό ιστό.

Αυτά σας τα έχουμε με κάθε επίσημο τρόπο υποδείξει και επισημάνει, πολλές φορές, αλλά τίποτα σημαντικό δεν πράττεται.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες σας για αυτήν την αφόρητα επικίνδυνη κατάσταση.

Τώρα να σταματήσουν να λειτουργούν και να αποκατασταθούν οι χώροι των παράνομων χωματερών, να μαζευτούν οι τόνοι ξερόκλαδα που βρίσκονται σε στοίβες στους δρόμους και σε άλλα σημεία για να μην ζήσουμε μια νέα τραγωδία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Σεπτέμβριος 2021,

Το γραφείο τύπου





Προηγούμενο
Επόμενο