15 Σεπτεμβρίου 2021

Να δημιουργηθούν δύο τμήματα στο 1ο νηπιαγωγείο Νέων Παλατίων

 

Παρέμβαση πραγματοποίησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης προς την δημοτική αρχή Ωρωπού στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα εκπαιδευτικών και γονέων για να δημιουργηθούν δύο τμήματα στο 1ο νηπιαγωγείο των Νέων Παλατίων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, πρόεδρο Α/Βάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Νικόλαο Λούπη

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 20749/13.9.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

Σήμερα πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς και η κατάσταση που αντίκρισαν μαθητές,  εκπαιδευτικοί και γονείς είναι η ίδια άσχημη με πέρυσι. Τάξεις κλουβιά με 25, 26, ακόμη και 27 μαθητές, με πρωτόκολλα λάστιχο, με λεωφορεία που τα παιδιά θα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, τελικά με το κράτος σε όλες τις βαθμίδες (κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος) να μην λαμβάνετε ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας της σχολικής κοινότητας.

Εξαιτίας της ανυπαρξίας ουσιαστικών μέτρων, θεωρείται από τα κυβερνητικά επιτελεία βέβαιη η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid τις πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς.

Ιδιαίτερα, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο 1ο νηπιαγωγείο Νέων Παλατίων είναι χαρακτηριστική καθώς ήδη έχουν εγγραφεί 30 νήπια, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, για τα οποία προβλέπεται βάση νόμου να δημιουργηθούν  δύο νέα τμήματα των 15 μαθητών.

Την ίδια στιγμή συζητείται το ενδεχόμενο  να μεταφερθούν 5 νήπια στο 2ο νηπιαγωγείο των Νέων Παλατίων, κάτι που απορρίπτουν εκπαιδευτικοί και γονείς ως απαράδεκτο, καθώς στην περίπτωση αυτή θα δημιουργηθούν και στα δύο νηπιαγωγεία τμήματα των 25 νηπίων, που σημαίνει ότι τα νήπια και οι εκπαιδευτικοί θα συνωστιστούν εν μέσω πανδημίας κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον.

Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς απαιτούν να δημιουργηθούν δύο νέα τμήματα των 15 νηπίων στο 1ο νηπιαγωγείο Νέων Παλατίων, κάτι που σαφώς θα εκτονώσει την πολύ ασφυκτική κατάσταση.

Σας καλούμε να προσχωρήσετε σε κάθε ενέργεια για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος εκπαιδευτικών και γονέων και να ενεργήσετε για αυτό προς κάθε αρμόδιο καθώς και να ικανοποιήσετε την ανάγκη για εξασφάλιση κατάλληλης αίθουσας καθώς εσείς είστε υπεύθυνοι για την κτιριακή κατάσταση του νηπιαγωγείου.

Επίσης ζητάμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Σεπτέμβριος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook

Προηγούμενο
Επόμενο