24 Αυγούστου 2021

Νέα ανακοίνωση για τον απολογισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς στις Αφίδνες


 

Δελτίο Τύπου 23.08.2021

Απολογισμός, ευθύνες και παραλείψεις της καταστροφικής πυρκαγιάς στις Αφίδνες Νο 2.

Η αλλεργία στην καλόπιστη κριτική και τον ουσιαστικό διάλογο, όχι μόνο ενοχλεί την Δημοτική Αρχή του κ Γιασημάκη, αλλά και την ωθεί σε αυθαίρετα, ανεδαφικά, συκοφαντικά και αλαζονικά συμπεράσματα.

Στην κριτική μας για όσα λάθη, παραλείψεις και αστοχίες καταγράφηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, από όλους τους ομιλητές και, κυρίως, τους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων ,για όσα συνέβησαν τις ημέρες της καταστροφής, φαίνεται ότι δεν άγγιξαν την Δημοτική Αρχή του κ. Γιασεμάκη η οποία κατέφυγε σε ύβρεις, ασύστολα ψέματα και συκοφαντίες.

Είναι, επίσης, φανερό, ότι πέρα από την αλλεργία στην κριτική, η Δημοτική Αρχή διακατέχεται και από αλλεργία στο διάλογο. Αρέσκεται στον μονόλογο. Εάν αυτό ικανοποιεί την αυταρέσκειά σας, εμείς δεν πρόκειται να σας παρακολουθήσουμε. Απλά σας λέμε ότι ο δρόμος που τραβάτε είναι αδιάβατος και επικίνδυνος για τον τόπο.

Αρνείστε πεισματικά να παραδεχτείτε τα εγκληματικά λάθη σας, κρυπτόμενοι πίσω από λεκτικά πυροτεχνήματα, με στόχο να αποποιηθείτε τις βαρύτατες ευθύνες σας γιατί αφήσατε τον τόπο, χωρίς κανένα σχέδιο πρόληψης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να καεί ο Ωρωπός. Κυρίως, αφήσατε χωρίς νερό, την κρίσιμη ώρα, τους ηρωικούς εθελοντές γιατί δεν πήγε κάνεις να εκκινήσει την γεννήτρια, όπως εσείς οι ίδιοι μας αποκαλύψατε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου (δυστυχώς για εσάς, η αλήθεια ξέφυγε από τα δικά σας στόματα).

Μήπως όσα κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων και όλες οι πολιτικές παρατάξεις ήταν ψέματα; Ποιος, λοιπόν, χτίζει πολιτικές καριέρες στην πλάτη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας και πάνω στα αποκαΐδια ; Μήπως, την ώρα που ξεστομίζετε τέτοια λόγια, κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια ; Μόνο εσείς πράττετε κατά τέτοιον τρόπο!

Εμείς που επισημάναμε τα λάθη και τις παραλείψεις σας, ή εσείς που φωτογραφιζόσασταν κομπάζοντας από τον Απρίλιο μήνα, ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας είναι πανέτοιμη και τελικά αποδείχτηκε ότι ήσασταν παντελώς ανοργάνωτοι και απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσετε, στοιχειωδώς, την πύρινη λαίλαπα που έπληξε τη Δροσοπηγή, τις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία; Τα ίδια δεν κάνατε και με τη Μήδεια; Η αντιπολίτευση φταίει και για αυτό;

Σας έχω πει πολλές φορές κ. Γιασημάκη, δεν είμαστε ίδιοι, εσείς το ψέμα την λάσπη και την συκοφαντία την έχετε καθημερινά στο λεξιλόγιο σας και στον τρόπο που ανεπιτυχώς βέβαια, προσπαθείτε να χειριστείτε τις καταστάσεις. Μακριά από εμάς όλα αυτά!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο μας αραδιάσατε, για άλλοθι, μια σειρά από έγγραφα που στείλατε σε κρατικές υπηρεσίες. Δεν μας είπατε όμως το αποτέλεσμα των ενεργειών σας; Εσείς πάνω στον πανικό σας δεν είπατε ότι σας πούλησαν; Ποιοι είναι αυτοί; Δεν έχουν ονοματεπώνυμο; Δεν πρέπει να μάθουν οι πολίτες;

Κύριε Γιασημάκη, αντιλαμβανόμαστε τον πανικό σας και τη δύσκολη θέση σας. Το 2017 μας κατηγορούσατε από καφενεία ότι εμείς κάψαμε τον Κάλαμο. Τώρα μας είπατε ότι η φωτιά μας ήρθε από άλλο Δήμο. Ακόμα κι έτσι, αποδειχτήκατε πολύ λίγος και το χειρότερο, δείξατε ότι είστε επικίνδυνος για τον τόπο, να διαχειριστείτε μια κρίση. Οι πολίτες σας έμαθαν κι όχι, απλώς, δεν σας εμπιστεύονται και δεν συσπειρώνονται δίπλα από τη Δημοτική Αρχή σας, αλλά μετρούν αντίστροφα το χρόνο να απαλλαγούν από σας.

Σηκωθείτε τώρα λοιπόν, από τις αναπαυτικές καρέκλες σας και κάντε τα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζεται η περιοχή γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να επιλύσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που βλέπουμε να έρχεται.

Εμείς θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Οι προβοκάτσιες και οι απειλές σας δεν θα περάσουν.

Υ.Γ.: Λυπάμαι ειλικρινά, για εσάς με το σκεπτικό σας, να προσλάβετε δημοσιογράφους που πληρώνονται από το ταμείο του Δήμου μας για να σβήνουν τα σχόλια που δεν σας αρέσουν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή τα σχόλια που λένε την αλήθεια!!! Ούτε αυτό δεν αντέχετε!!!

Από το Γραφείο Τύπου

του Συνδυασμού

« Πρώτα Ο Δημότης »

Προηγούμενο
Επόμενο