10 Ιουλίου 2021

Δήμος Ωρωπού: 4 εγκαταστάσεις πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ


Γιώργος Γιασημάκης: Έχουμε τις πιο άμορφες παραλίες στην Αττική και πλέον τις πιο φιλικές και προσβάσιμες

Ακόμα ένα έργο αναβάθμισης της ζωής των πολιτών που αποτελούσε δέσμευση του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη και της δημοτικής αρχής έγινε πραγματικότητα.

Κατασκευάστηκαν, τοποθετήθηκαν και δόθηκαν προς χρήση τρεις από τις τέσσερις εγκαταστάσεις πρόσβασης θαλασσίων προορισμών σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
Στην παραλία Πηγαδάκια στο Χαλκούτσι στην παραλία Μαρκοπούλου και στους Αγίους Αποστόλους τοποθετήθηκαν ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και με βάση τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στην παραλία Αγκώνα της τέταρτης εγκατάστασης για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

Οι εγκαταστάσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν πληροφοριακές πινακίδες και σήμανση, αποδυτήρια, χημικές τουαλέτες, ψάθινες ομπρέλες, κινητό διάδρομο πρόσβασης, διάταξη καθοδήγησης σε άτομα με προβλήματα όρασης, ντουζιέρες, φωτοσυναγερμούς, διάταξη για αυτόνομη πρόσβαση ΑμΕΑ.

Η χωροθέτηση έγινε μετά από ειδικές μελέτες όπου υπολογίστηκαν οι συνθήκες κυματισμού της θάλασσας, της κλήσης του εδάφους, της πρόσβασης από αυτοκινούμενα μέσα και γενικά της ομαλούς και ασφαλούς πρόσβασης των ΑμΕΑ και αδειοδοτήθηκαν από την Κτηματική Υπηρεσία.

Οι τέσσερις εγκαταστάσεις κόστισαν 239.991,30 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και ς υλοποιήθηκαν μετά από προτάσεις που κατέθεσε εγκαίρως ο Δήμος Ωρωπού και συγχρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος Ωρωπού θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους πολίτες για τον τρόπο λειτουργίας και μετά από επικοινωνία με το Δήμο θα τους δοθεί και ειδικό κοντρόλ λειτουργίας.

Να σημειωθεί πως οι εγκαταστάσεις δεν είναι μόνιμες. Θα τοποθετούνται το Μάιο κάθε έτους και θα αποσυναρμολογούνται τον Οκτώβριο ώστε να αποθηκεύονται και να συντηρούνται.

Ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Ακόμα ένα έργο αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής των πολιτών που αποτελούσε δέσμευση μας παραδόθηκε στους πολίτες. Ο δήμος Ωρωπού έχει τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής και πλέον τις πιο φιλικές και προσβάσιμες για όλους. Χρέος μας είναι να τις διαφυλάξουμε καθαρές και λειτουργικές. Έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά και συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας».


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού





Προηγούμενο
Επόμενο