23 Μαΐου 2021

Με "δικούς μας" καλλιτέχνες πλαισίωσε τους "Χοροσταλίτες" ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού


Σε μουσικό κομμάτι του διακεκριμένου μουσικού συγκροτήματος "Χοροσταλίτες" συμμετέχει ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού. Η συμμετοχή του Συλλόγου έγινε μέσα από τις όμορφες φωνές που πλαισιώσουν την τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Ευδοκία Μωραΐτη, σε ένα κομμάτι αφιερωμένο στο καλοκαίρι. Μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Σκάλας συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Δήλιος Απόλλων, Λαογραφικός Όμιλος Ηγέχορος, Ελληνικός Σύλλογος διάσωσης & διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομίας, Πανικάριος Σύλλογος «Άρτεμις Ταυροπόλος»,  Πολιτιστικός Σύλλογος Χοροστάτης, Σωματείο ''Στα χρώματα της παράδοσης'', το Κέντρο Πολιτισμού «Χορεύρεσις» και η Χορευτική ομάδα παραδοσιακού χορού ΠΕΑΠ Πεύκης. 
"Αυτό το καλοκαίρι" είναι ο τίτλος του τραγουδιού, μια καλοκαιρινή νοσταλγική μπαλάντα  σε στίχους και μουσική του Βασίλη Μεσσαριτάκη. 

Πρόκειται για μία ακόμα επιτυχία του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού και των δραστήριων μελών του, αλλά και διάκριση για την ευρύτερη περιοχή μας,  αφού αναδεικνύουν το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κεφάλαιο του τόπου μας.
Πολλά συγχαρητήρια στον δάσκαλο Χριστόφορο Λιάγκα που πήρε την πρωτοβουλία συμμετοχής και στους συμμετέχοντες :

Αναστασία Καραμιχάλη
Γρηγορία Μπαρδάκα
Κατερίνα Παπάζογλου
Κωνσταντίνα Μπαρουτσή
Παναγιώτα Γιανναρά


Οι "Χοροσταλίτες", όπως αναφέρεται στην Ιστοσελίδα τους:

"Διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια βάζοντας τη δική τους υπογραφή προσπαθώντας να διατηρούν πολλά από αυτά που χάνονται στο πέρασμα των χρόνων. Πάνω στο παραδοσιακό μας ηχόχρωμα δημιουργούν δικές τους συνθέσεις, στίχους και μουσική, δηλαδή κάνουν τα δικά τους νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια.
Στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς και παραδοσιακούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη φτάνοντας μέχρι και τον Καναδά. Έχουν συνοδεύσει πολλά χορευτικά συγκροτήματα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχουν τη μουσική επιμέλεια του Χορευτικού Φεστιβάλ Α.Σ.Ι.Σ. (όλων των ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας). Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας τη δουλειά τους αλλά και ως προσκεκλημένοι αντίστοιχα σε μουσικά αφιερώματα. Έχουν πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια σε μουσικές σκηνές, έχουν συμμετάσχει σε μεγάλες αθηναϊκές θεατρικές παραγωγές και έχουν πραγματοποιήσει ζωντανή εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο μεγάλο αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Δόμνας Σαμίου.
Έχουν πάρει μέρος σε σεμινάρια ελληνικών παραδοσιακών χορών, Έχουν συμμετάσχει σε πολλά μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες σε διάφορους δήμους της Ελλάδος και έχουν συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές.
Έχουν πραγματοποιήσει 3-μουσικές δουλειές σε ψηφιακούς δίσκους, με τελευταία τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό της Eurovision του 2018. Το τραγούδι αν δεν έφτασε στη Λισσαβόνα ήταν στα επικραστέστερα του ελληνικού διαγωνισμού."

Η επίσημη Ιστοσελίδα του συγκροτήματος: https://www.xorostalites.gr/
Το τραγούδι στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=VZefwKbfHrI



Προηγούμενο
Επόμενο