14 Απριλίου 2021

Φυσικό Αέριο και στον Ωρωπό; Παρέμβαση Αλμπάνη-Μεθενίτη


Την ενημέρωσή τους για το μέλλον της επέκτασης του Φυσικού αερίου σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Ωρωπού κατέθεσαν στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αν. Αττικής Βαγγέλης Αλμπάνης και Σωτήρης Μεθενίτης.

Παρακάτω το κείμενο της παρέμβασης: 


Θέμα: Ενημέρωση - παροχή στοιχείων για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε δήμους της Ανατολικής Αττικής

Κύριε Πρόεδρε,

Στις 28 Μαΐου 2020 ο κος Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τους δημάρχους Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου και τον εκτελεστικό Πρόεδρο της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττικής σχετικά με τη διερεύνηση της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στους εν λόγω δήμους.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το έργο αυτό και σε τι ενέργειες έχει προβεί η Περιφέρεια Αττικής μέχρι τώρα προς την κατεύθυνση αυτή.  

Επίσης, με αφορμή αυτό, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε ποια είναι η υφιστάμενη κατάσταση στους δήμους της βορειοανατολικής Αττικής (Αχαρνών, Διόνυσος, Ωρωπός, Μαραθώνας), καθώς επίσης και για τους υπόλοιπους δήμους των Μεσογείων (Παλλήνης, Παιανίας, Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Σαρωνικού), της Λαυρεωτικής και της Βάρης - Βούλας -Βουλιαγμένης. Υπάρχουν σκέψεις και για αντίστοιχες επεκτάσεις του δικτύου στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της ΠΕ Ανατολικής Αττικής;

Με εκτίμηση,

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής με την "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής"

 

Βαγγέλης Αλμπάνης - Σωτήρης Μεθενίτης

Προηγούμενο
Επόμενο