5 Μαρτίου 2021

Ανάπλαση αλιευτικών καταφυγίων: Ανέλκυση βυθισμένου σκάφους στους Αγίους Αποστόλους

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ: Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021


Στο πλαίσιο του καθαρισμού και της ανάπλασης του αλιευτικού καταφυγίου Αγίων Αποστόλων ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση ιδιωτικού σκάφους που είχε βυθιστεί κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας τον περασμένο Δεκέμβριο και προκαλούσε προβλήματα στην είσοδο του λιμανιού.
 Παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού τη συμβολή του Λιμεναρχείου Ωρωπού η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το σκάφος ανελκύστηκε με ειδικό γερανό και απομακρύνθηκε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των δυτών που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση εντός του αλιευτικού καταφυγίου Αγίων Αποστόλων υπάρχουν και άλλα βουλιαγμένα σκαριά που όμως δεν είχαν καθαριστεί ποτέ τα προηγούμενα χρόνια.

«Είναι η αρχή οργανωμένης δράσης που έχει σκοπό τον καθαρισμό του επιβαρυμένου αλιευτικού καταφυγίου Αγίων Αποστόλων. Για χρόνια δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες συντήρησης μέσα στο λιμάνι. Να είστε σίγουροι πως σύντομα θα γίνουν ανάλογες ενέργειες και στα αλιευτικά καταφύγια Ωρωπού και Χαλκουτσίου και θα δώσουμε λύσεις σε προβλήματα πολλών ετών», είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρος Κωστόπουλος.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού
Προηγούμενο
Επόμενο