2 Μαρτίου 2021

Ο Αντώνης Μυλωνάκης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Επισκέφθηκε, σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου  2021, την περιοχή των Αφιδνών  ο  Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Αντώνης Μυλωνάκης,  με πρωτοβουλία του ζήτησε συνάντηση με το ΔΣ ΣΔΙΠ, ειδικά για την κατάσταση του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας, μετά την τελευταία κακοκαιρία "ΜΗΔΕΙΑ" και τις εργασίες αποκατάστασης της καθημερινότητας, σε συνθήκες Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνάντηση με μέλη του ΔΣ & ΕΣ ΣΔΙΠ ο βουλευτής ενημερώθηκε για την πρόσφατη κατάσταση αλλά και τα χρονίζοντα ζητήματα του οικισμού, του παραδόθηκε πλήρης φάκελος τεκμηρίωσης και του ζητήθηκε η παρέμβαση σε επίπεδο κοινοβουλίου,  ενόψει της συζήτησης την προσεχή  Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 στην Βουλή των Ελλήνων των θεμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών και της ΙΠ  για τα παρακάτω:

1. H χρηματοδότηση και υλοποίηση με μέριμνα της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης της μελέτης αντιπυρικής προστασίας της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Τα περισσότερα ζητήματα διακοπής του ρεύματος και  των δυσμενών επιπτώσεων θα είχαν αποφευχθεί εάν είχαν πραγματοποιηθεί οι προβλέψεις της μελέτης για τους καθαρισμούς.  Η κεντρική κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση α΄& β΄ βαθμού έχουν ενημερωθεί με σωρεία εγγράφων με επισημάνσεις για τους κινδύνους και τις προβλέψεις της νομοθεσίας με ειδική γνωμοδότηση  νομικού συνεργάτη  του ΣΔΙΠ.  

2. Να παραταθεί η Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας στον μέγιστο χρόνο των 6 μηνών, που προβλέπει η σχετική νομοθεσία για να υλοποιηθούν τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

3. Να αποδεσμευτεί η ακίνητη περιουσία των 24 Χώρων Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, αντικειμενικής αξίας περίπου 20.000.000 άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού,  για την αξιοποίηση  της  και δημιουργία εσόδων  για την αναβάθμιση των υποδομών του οικισμού, την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων της περιοχής με κατάλληλα μηχανήματα εκχιονισμού και πυρόσβεσης,  σύμφωνα με την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ απόφαση 4640/23-10-2013 του Πρωτοδικείου Αθηνών υπέρ του ΣΔΙΠ.

Ειδική αναφορά έγινε για το δίκτυο μεσης τάσης της ΔΕΗ, του εναερίου δικτύου της COSMOTE και της απομάκρυνσης των σπασμένων δένδρων και κλαδιών που βρίσκονται διάσπαρτα στο οδικό δίκτυο.

Αμέσα η τηλεφωνική του παρέμβαση στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή από αύριο ειδικών συνεργείων για τα δένδρα και τα κλαδιά


 Συνεταιρισμός Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία

Προηγούμενο
Επόμενο