22 Φεβρουαρίου 2021

"Πρώτα ο Δήμοτης": Η Μήδεια έπνιξε τους Δημότες του Ωρωπού


Δελτίο Τύπου 

Η Μήδεια έπνιξε τους Δημότες του Ωρωπού, αλλά και το ελάχιστο φιλότιμο του Δημάρχου και των στελεχών του!

Κλείνοντας επτά ημέρες ταλαιπωρίας από την πρώτη ουσιαστική κακοκαιρία που έπληξε τον Δήμο Ωρωπού, ο κ. Γιασημάκης ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί και να ενημερώσει συνολικά για τα πεπραγμένα της χαοτικής κατάστασης που δημιούργησε και έζησαν οι συνδημότες μας.
Δίχως ίχνος ντροπής, ελλείψει στοιχειώδους αυτογνωσίας, μας πληροφόρησε πως ούτε λίγο, ούτε και πολύ, όλα πήγαν βάση του αρχικού σχεδιασμού και προγραμματισμού του ιδίου και των στελεχών του!
Έκπληκτοι γνωρίσαμε πως το οδικό δίκτυο του Δήμου Ωρωπού, υπήρξε ανοικτό από τις πρώτες ώρες!.., εξασφαλίζοντας την ασφαλή διέλευση των συνδημοτών μας, καθώς και την άμεση μετάβαση των ευπαθών ομάδων όπου χρειάστηκε! Κλείνοντας, καλεί όλους εμάς τους πολίτες, να γίνουμε σοφότεροι και να αποκτήσουμε την ανάλογη κατανόηση και υπομονή, εφόσον: «ως Δήμος και ως πολίτες θα θωρακίσουμε τις υπηρεσίες μας με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τον σύγχρονο σχεδιασμό ώστε να αντιμετωπίζουμε ακόμα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα ολοένα και πιο έντονα καιρικά φαινόμενα…»
Η συγγνώμη θέλει θάρρος, που δυστυχώς δεν έχουν! Αντίθετα έχουν πολύ θράσος!
Προσπαθούσαν να ωραιοποιήσουν μια κατάσταση, που στην συγκεκριμένη περίπτωση έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να κινδυνέψουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές, και αυτό καταδεικνύει το σκεπτικό αλλά και το ποιόν των διοικούντων. Μόνο λύπη προκαλεί το τελευταίο Δ.Τ. που διαβάσαμε, καθώς και εκνευρισμό για τις εκατοντάδες αστοχίες και την πρωτοφανή απουσία των στελεχών της Δημοτικής ομάδας.
Οι κάτοικοι των Αφιδνών και τις Ιπποκράτειου Πολιτείας, έζησαν στιγμές τρόμου και αγωνίας, πρωτόγνωρες για τους περισσότερους, αφού η Κοινότητα Αφιδνών ήταν κλειστή και κανείς δεν απάντησε ποτέ στα χιλιάδες τηλέφωνα που έπαιρναν οι Δημότες.
Στον Κάλαμο, τα πρώτα μηχανήματα ενεργοποιήθηκαν τρεις ημέρες μετά την έναρξη του φαινομένου και ακόμα και σήμερα να υπάρχουν περιοχές αποκλεισμένες από το χιόνι.
Στο Καπανδρίτι πρυτάνευε πλήρης ασυνεννοησία και οι διαξιφισμοί μεταξύ των στελεχών της Δημοτικής Αρχής.
Στον Αυλώνα καταγγέλθηκαν ακόμα και κινήσεις προπηλακισμού πολιτών από τους επικεφαλής των επιχειρήσεων, που τόλμησαν να ζητήσουν την Δημοτική μέριμνα για αποχιονισμό.
Και όλα αυτά με συνθήκες γενικού Lockdown και περιορισμού των μετακινήσεων για τους πολίτες, τηλεργασία για το 50% των εργαζομένων και χωρίς ίχνος χιονιού στο παραλιακό μέτωπο!
Η παράκληση για βοήθεια από την Κεντρική Διοίκηση, υπήρξε το κύκνειο άσμα του Δημάρχου! Ο απόλυτος πανικός, ο φόβος της απώλειας ανθρωπίνων ζωών, η τεράστια πίεση από τους ανυπεράσπιστους πολίτες, τον οδήγησαν στην παραδοχή της μνημειώδους ανικανότητάς του, προσφεύγοντας στα ασφαλή χέρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η ομάδα των «υπευθύνων» το κατάφερε και αυτό! Άφησαν στην τύχη τους χιλιάδες συμπολίτες μας, παρόλο που γνώριζαν μια εβδομάδα πριν, την έλευση της κακοκαιρίας. Ανίκανοι να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους, ακόμα και στα κέντρα των οικισμών, βύθισαν στην απελπισία δίχως τις στοιχειώδης υποδομές, εκατοντάδες συνδημοτών μας.
Ο εμπαιγμός και η περιφρόνηση των «αρμοδίων» κρύβονταν πίσω από τις υπερπροσπάθειες κάποιων λίγων και φυσικά των εθελοντών, που για άλλη μια φορά ήταν παρόντες και ήταν οι μόνοι που έδιναν λύση.
Ο ανήμπορος Δήμαρχος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Πολίτικης Προστασίας, δεν κατάφεραν να πείσουν για την αποτελεσματικότητα τους όσες φορές και αν προβλήθηκαν στις τηλεοράσεις. Οι συνεχείς συσκέψεις που προηγήθηκαν απόδειξαν εκ των υστέρων ότι αντί να προλάμβαναν επιβαρυντικές καταστάσεις, έτρεχαν πίσω από τα προβλήματα χωρίς να τα επιλύουν! Για άλλη μια φορά τους πρόλαβαν οι εξελίξεις.
Ακόμα μια μαύρη σελίδα γράφτηκε στον Δημοτικό βίο του τόπου μας. Είναι ευτύχημα που δεν υπήρξαν σοβαρότερες απώλειες, πλην της χαμένης αξιοπιστίας των διοικούντων. Με τεράστιο κουράγιο οι συνδημότες μας μαζεύουν τα κομμάτια τους, προσπαθώντας να επουλώσουν τις απώλειες που υπέστησαν.
Την χαμένη εμπιστοσύνη τους όμως δεν θα καταφέρει κάνεις να αναπληρώσει. Ειδικά οι άνθρωποι που κρυφτήκαν και προτίμησαν για άλλη μια φορά να πετάξουν το μπαλάκι των ευθυνών, στους άλλους.
Ούτε ψήγμα εμπιστοσύνης για αυτούς που ποτέ δεν φταίνε και για ότι ζούμε είναι άλλοι υπεύθυνοι!
Μια ειλικρινής συγγνώμη θα ήταν το μόνο αποδεκτό από τους συνδημότες μας, που θα έκανε πραγματικά καλό σε όσους υπέφεραν για μια εβδομάδα.
Ακόμα την ψάχνουμε…
Υ.Γ. :Μήπως είδε κανείς το εργολάβο που του είχαν αναθέσει τον εκχιονισμό και θα πάρει 50.000 € ;
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
«Πρώτα Ο Δημότης»
Θωμάς Δημ. Ρούσσης
Προηγούμενο
Επόμενο