22 Φεβρουαρίου 2021

"Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού": Από τύχη δεν θρηνήσαμε απώλειες από το χιονιά

 

Ντροπή! Από τύχη δεν θρηνήσαμε απώλειες από το χιονιά και αυτοί καμαρώνουν!

Η ανακοίνωση της διοίκησης Γιασημάκη για τον απολογισμό της δράσης της κατά την διάρκεια του χιονιά αποτελεί μνημείο ΝΤΡΟΠΗΣ και ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ για αυτά που έζησε ο λαός της περιοχής μας:

Κάτοικοι σε πολλές περιοχές του δήμου μας παρέμειναν για μέρες αποκλεισμένοι από το χιόνι, χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση, μεταξύ τους άρρωστοι και μικρά παιδιά. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές περιουσιών (οχημάτων, οικοσυσκευών κ.α.).

Αυτά συνέβησαν την στιγμή που κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος Ωρωπού ήταν ενημερωμένοι για την έλευση της κακοκαιρίας εδώ και μέρες…

«Έβγαζε μάτι» η υποστελέχωση, οι ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και μηχανήματα καθώς και η παντελής ανυπαρξία σχεδιασμού.

Αλλά να μην είμαστε άδικοι: Ο μόνος σχεδιασμός που υπήρξε ήταν η φιέστα των Πατούλη – Γιασημάκη στο Κέντρο Διαχείρισης Εκτάκτων Φαινομένων στο Καπανδρίτι κατά την έναρξη της κακοκαιρία, στην προσπάθεια τους να πείσουν για την ετοιμότητα Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Ωρωπού…

Αυτά που ζήσαμε οφείλονται στην εγκληματική πολιτική που ασκείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, τις περιφέρειες και τους δήμους, αντιμετωπίζοντας την πολιτική προστασία ως κόστος.

Είναι η πολιτική που έχει για θεό τα κέρδη των εργολάβων. Στα κέρδη αυτά δεν χωράνε μέτρα προστασίας του λαού από φυσικά φαινόμενα και κάθε κοινωνική ανάγκη μετατρέπεται σε εμπόρευμα.

Γι' αυτό είναι υποστελεχωμένες και χωρίς εξοπλισμό οι δομές πολιτικής προστασίας του κράτους, της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Ωρωπού.

Ο λαός της περιοχής μας, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και τους φορείς μπορεί με αποφασιστικότητα να παλέψει διεκδικώντας:

·         Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές σε περιουσίες και αυτοκίνητα.

·         Να είναι αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του κράτους η οργάνωση της πολιτικής προστασίας με καθορισμένους ρόλους για όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και κρατικά όργανα.

·         Να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ενισχυθούν μαζικά με μόνιμο προσωπικό και με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό όλες οι κρατικές δομές πολιτικής προστασίας.

Φεβρουάριος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook

Προηγούμενο
Επόμενο