2 Δεκεμβρίου 2020

Πρωτοβουλία για την ανακούφιση εργαζόμενων και δημοτών που πλήττονται από την πανδημία



Πρωτοβουλία για την ανακούφιση αυτοαπασχολουμένων, μικρών ΕΒΕ, μισθωτών σχολικών κυλικείων και δημοτών που πλήττονται από την πανδημία

Με πρωτοβουλία των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού Μιχάλη Χασιώτη και Βασίλη Γεωργόπουλου θα συζητηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο μέτρα ανακούφισης από την δημοτική φορολογία και τα δημοτικά τέλη για τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς ΕΒΕ, μισθωτές σχολικών κυλικείων αλλά και όσους δημότες πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα λόγω Covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταφεύγουν στην διαδικασία του άρθρου 2 του νόμου 4555/2018, όπου για την σύγκληση δημοτικού συμβουλίου απαιτείται έγγραφο αίτημα τουλάχιστον από το 1/3 του αριθμού των δημοτικών συμβούλων, καθώς προηγουμένως έχουν απευθυνθεί πολλές φορές προφορικά αλλά και εγγράφως προς τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη ώστε να συγκαλέσει αυτός δημοτικό συμβούλιο για τον ίδιο σκοπό, χωρίς να έχει πράξει το οτιδήποτε έως σήμερα…

Αναλυτικά το αίτημα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, πρόεδρο ΔΣ κ. Γεώργιο Αρμυριώτη

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτ.: 24068/27.11.2020

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

Με το υπ’ αριθμόν 19324/28.9.2020 αίτημα μας, και σύμφωνα με την διαδικασία του άρθρου 74 του νόμου 4555/2018, έχουμε ζητήσει την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα:

«Συζήτηση και λήψη απόφασης για μέτρα ανακούφισης, στήριξης του εισοδήματος και απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη δημοτών και εισφορές για δημότες, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ και επαγγελματίες καθώς και για τους μισθωτές σχολικών κυλικείων οι οποίοι επλήγησαν από τα έκτακτα μέτρα λόγω Covid-19».

Για το σκοπό αυτό σας έχουμε ήδη προσκομίσει τις υπογραφές 18 δημοτικών συμβούλων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ήδη σας έχουμε ζητήσει κατά το παρελθόν, έγκαιρα, την σύγκληση δημοτικού συμβούλιου τόσο για την λήψη μέτρων στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών και συνολικά για τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας που πλήττονται από την πανδημία (αίτημα αρ. πρωτ. 8937/22.5.2020) όσο και για την προστασία του εισοδήματος των μισθωτών σχολικών κυλικείων (αίτημα αρ. πρωτ. 13843/15.7.2020).

Όμως δυστυχώς τίποτα δεν έχετε πραγματοποιήσει έως και σήμερα…

Δεδομένου ότι για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα δεν πραγματοποιούνται δια ζώσης δημοτικά συμβούλια και δεδομένου ότι αρνηθήκατε να εισάγετε το συγκεκριμένο πολύ
σημαντικό θέμα σε δια ζώσης συνεδρίαση όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν, σας ζητάμε να έρθει προς συζήτηση ως πρώτο θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ως εισηγητές του θέματος θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Νοέμβριος 2020,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

facebook

 

Προηγούμενο
Επόμενο