25 Νοεμβρίου 2020

Στην Βουλή θέμα ελλιπούς προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου Ωρωπού


 Προσφυγή στον Υπουργό Εσωτερικών με Ερώτηση στην Βουλή για την έλλειψη σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Ωρωπού

Σύμφωνα με το Γραφείο της, η κα Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 23/11/2020  ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για  το σοβαρό ζήτημα, όπως το χαρακτηρίζει, με τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Ωρωπού.

Η κα Απατζίδη αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες της, για τις 41 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν στην ευθύνη του Δήμου Ωρωπού υπήρχαν μόλις 7 μόνιμες καθαρίστριες και 28 καθαρίστριες ορισμένου χρόνου εκ των οποίων, οι 15 με σύμβαση 6 ½ ωρών και οι 13 με σύμβαση 3ωρης απασχόλησης.

Η βουλευτής υπογράμμισε ότι  τα συγκεκριμένα νούμερα φανερώνουν ότι, μέχρι που υπήρξε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, τα σχολεία του συγκεκριμένου Δήμου λειτουργούσαν με ελλιπέστατο προσωπικό καθαριότητας, σε συνθήκες πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», έχει τονίσει πολλές φορές σε ανακοινώσεις του, ότι το  ωράριο  των 6 ½ ωρών δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει τις ανάγκες του πρωινού και του ολοήμερου προγράμματος.

Η κα Απατζίδη σημείωσε, επίσης, ότι δημιουργείται τεράστιο ηθικό ζήτημα αναφορικά με τον τρόπο που λάμβανε χώρα η καθαριότητα των σχολικών μονάδων μέχρι την  αναστολή της λειτουργίας τους. Προκύπτει ότι εγκυμονούσε μεγάλο κίνδυνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για όλους όσοι έρχονταν με οποιοδήποτε τρόπο σε επαφή με τα συγκεκριμένα σχολικά κτίρια.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό  για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος  και, συγκεκριμένα, εάν θα προβεί σε επιπλέον προσλήψεις καθαριστριών, έτσι ώστε να είναι πλήρεις οι σχολικές μονάδες όταν παύσει η αναστολή λειτουργίας τους, για να μην υπάρχουν υγειονομικοί κίνδυνοι για μαθητές και εκπαιδευτικούς.



Προηγούμενο
Επόμενο