26 Νοεμβρίου 2020

"Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός για την τηλεκπαίδευση των μαθητών στον δήμο μας"


 

Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού:

Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους, Μέλη ΔΣ Α’&Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μέλη Επιτροπής Παιδείας

Αρ. Πρωτ.: 23780/24.11.2020

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία και κατέστησε υποχρεωτική την εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς να εξασφαλίζει τη σύνδεση και τα αναγκαία τεχνολογικά μέσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ακόμη και αν υπάρχει ένας Η/Υ σε ένα σπίτι να χρειάζεται να τον χρησιμοποιήσουν  ταυτόχρονα περισσότεροι από έναν μαθητές για τηλεκπαίδευση, πόσο μάλλον αν υπάρχει και γονέας που τηλεργάζεται.  

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι πολλοί μαθητές να αποκλειστούν από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, να δημιουργούνται εκπαιδευτικές ανισότητες και να παραβιάζεται η κατοχυρωμένη υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους του μαθητές.

Γονείς, μαθητές και σύλλογοι γονέων βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Στο δήμο Ωρωπού όπως και παντού στην επικράτεια αρκετοί μαθητές, παιδιά λαϊκών οικογενειών, με ευθύνη της κυβέρνησης δεν διαθέτουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και οι οικογένειες τους ζουν με το άγχος και την αγωνία καθώς τα παιδιά τους δεν μπορούν να συμμετέχουν έστω στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Χαρακτηριστική της τραγικής κατάστασης είναι και η καταγγελία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σκάλας Ωρωπού-Νέων Παλατίων όπου αναφέρει ότι οι μαθητές του σχολείου δεν έχουν προμηθευτεί tablets με αποτέλεσμα να μην μπορούν έως και σήμερα να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση…

Ασφαλώς η κύρια ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση, γιατί οφείλει να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στα εξ αποστάσεως μαθήματα, με δωρεάν παροχή από το κράτος των αναγκαίων τεχνολογικών υποδομών και μέσων (H/Ytablets, σύνδεση ίντερνετ κλπ.).

Είναι όμως και υποχρέωση του δήμου μας να προβεί σε κάθε ενέργεια ώστε να δοθούν λύσεις στις οικογένειες που αδυνατούν να αποκτήσουν τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Δυστυχώς από μέρους σας τίποτα ουσιαστικό δεν έχει συμβεί έως τώρα…

Σας καλούμε, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα (διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων, συλλόγους διδασκόντων, σχολικές επιτροπές, συλλόγους γονέων) να καταγράψετε τις ελλείψεις και να απαιτήσετε από το Υπουργείο Εσωτερικών έκτακτη χρηματοδότηση για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού (tablets, σύνδεση ευρυζωνικού ίντερνετ κ.α.) σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος



Προηγούμενο
Επόμενο