19 Νοεμβρίου 2020

Ο αυταρχισμός, η κυβερνητική βία και καταστολή δεν θα περάσουν

 

Δήλωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος συνυπογράψαμε το κείμενο καταδίκης της κυβερνητικής απόφασης να βάλει το λαϊκό κίνημα στο γύψο.

Το κείμενο αυτό το έχουν ήδη υπογράψει χιλιάδες συνδικαλιστές, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, του Αθλητισμού, νομικοί, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, βουλευτές κομμάτων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καταδικάζοντας την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορέψει τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και τις συναθροίσεις σε όλη την επικράτεια από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο.

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, ιδιαίτερα το πρωί της Τρίτης στη συμβολική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του.

Ήθελε με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Επιπλέον η κυβέρνηση επιδιώκει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους.

Το Πολυτεχνείο ζει!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης.

Συνεχίζουμε στο πλευρό του λαού μας στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

Προηγούμενο
Επόμενο