23 Οκτωβρίου 2020

ΜέΡΑ 25: Τα αδέσποτα του Ωρωπού στη Βουλή


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάθεση ερώτησης για  την επίλυση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Ωρωπού

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 21/10/2020  ερώτηση προς  τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για  την επίλυση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Ωρωπού .  

Η κα Απατζίδη  επικαλέστηκε πληροφορίες από  την  Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πληθώρα καταγγελιών σχετικά με την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Ωρωπού.

 Η κα Απατζίδη  σημείωσε ότι τα περισσότερα από τα ζώα αυτά είναι αστείρωτα, ανεμβολίαστα και νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν πλέον οι ιδιώτες εθελοντές, είναι μικρές ποσότητες τροφής και νερού. Επιπροσθέτως, πολλά από τα ζώα που ταΐζονται από τους κατοίκους της περιοχής, εξαφανίζονται και οι καταγγελίες που τίθενται εγγράφως, δεν απαντώνται ποτέ από τα αρμόδια γραφεία διαχείρισης και περισυλλογής.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό  αν θα προχωρήσει με άμεσο τρόπο στην αποκατάσταση κι επίλυση του προβλήματος, που αφορά στην τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Ωρωπού.

 

Από το Γραφείο Τύπου




Προηγούμενο
Επόμενο