30 Ιουλίου 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού για το κτήμα των ΦυλακώνΤο οικόπεδο – «φιλέτο» των φυλακών Ωρωπού ανήκει στο λαό και όχι στους επιχειρηματίες υγείας

Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη
Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους
Αρ. Πρωτ.: 14967/30.7.2020
Κύριε Δήμαρχε,
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η βουλή των Ελλήνων στις φυλακές του Ωρωπού την Τρίτη 21/7/2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς εσάς ανέφερε τα παρακάτω:
«…Σήμερα, λοιπόν, εκπληρώνουμε ένα χρέος προς την Ιστορία: Τα 15 στρέμματα των εγκαταστάσεων παραχωρούνται οριστικά στον Δήμο. Για κοινωφελείς χρήσεις και για την ίδρυση Κέντρου Ιστορίας της Δημοκρατίας και Πολιτισμού.
Μαζί τους, όμως, αξιοποιείται κι η γειτονική αδόμητη έκταση 83 στρεμμάτων. Εκεί θα εκπονηθεί ένα ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, ώστε μέσα στους επόμενους 12 με 15 μήνες να μπορούν να υποδεχθούν επενδύσεις για υποδομές ηπίων δραστηριοτήτων ιατρικού τουρισμού και κατοικίας. Αυτό σημαίνει, κ. Δήμαρχε, έσοδα για την τοπική αυτοδιοίκηση, δουλειές και ανάπτυξη της περιοχής -αυτής της τόσο όμορφης περιοχής- ως μια περιοχή ειδικού προορισμού…».
Σύμφωνα με τα παραπάνω, σε εξέλιξη είναι σχέδια για την παράδοση του οικοπέδου - «φιλέτου» απέναντι από τις φυλακές σε επιχειρηματίες-εργολάβους υγείας.
Η ανακοίνωση αυτή του πρωθυπουργού είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής  που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ στο τομέα της υγείας, και η οποία είναι συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων «δορυφόρων» τους: Από την μία διατηρεί υποστελεχωμένο και χωρίς επαρκείς υποδομές το δημόσιο σύστημα υγείας και από την άλλη παραδίδει γη και υποδομές που έχει πληρώσει και ανήκουν στον λαό μας σε επιχειρηματίες και εργολάβους υγείας.
Όμως το συγκεκριμένο οικόπεδο – «φιλέτο» είναι δημόσια περιουσία και ανήκει στο λαό της περιοχής μας.
Η αξιοποίηση του μπορεί να είναι προς όφελος του λαού της περιοχής μας, με την δημιουργία ενός δημόσιου νοσοκομείου ικανού να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες στην υγεία, την περίθαλψη αλλά και την πρόληψη.
Αυτή η πρόταση αποτελεί διαχρονικό αίτημα του λαού της περιοχής μας.
Άλλωστε η περιοχή μας υποφέρει από τις μεγάλες ελλείψεις σε δημόσιες δομές υγείας, κάτι που έγινε πιο εμφανές την περίοδο της πανδημίας. Αυτό βέβαια σας το έχουμε επισημάνει (επιστολή αρ. πρωτ.
6632/9.4.2020) και σας έχουμε ζητήσει να λάβετε μέτρα αλλά δυστυχώς τίποτα δεν έχει γίνει έως σήμερα.
Σας ρωτάμε:
1.     Tι θέση παίρνετε απέναντι στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την παράδοση του δημόσιου οικοπέδου - «φιλέτου» που βρίσκεται απέναντι από τις φυλακές, έκτασης 83 στρεμμάτων σε επιχειρηματίες-εργολάβους υγείας;
2.     Τι θέση παίρνετε απέναντι στο αίτημα του λαού της περιοχής μας για την δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου στον ίδιο χώρο;
Οι δημοτικοί σύμβουλοι,
Μιχάλης Χασιώτης
Βασίλης Γεωργόπουλος

Προηγούμενο
Επόμενο