24 Ιουλίου 2020

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ωρωπού και βουλευτές στην δομή της Μαλακάσας


H Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ωρωπού μαζί με τους βουλευτές Ανατολικής Αττικής Νάσο Αθανασίου, Πάνο Σκουρολιάκο, την βουλευτή Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, αρμόδια για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και τον Γιώργο Ψυχογιό βουλευτή Κορινθίας τομεάρχη της ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 23 Ιουλίου, τη δομή Μαλακάσας και συνομίλησαν με τον διοικητή, τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) . 


Ο βουλευτής κ. Σκουρολιάκος με τον Διοικητή της δομής
Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τις ανάγκες που υπάρχουν εντός των δομών για θέματα καθαριότητας, ύδρευσης, πυρασφάλειας. Ο διοικητής ανέφερε πως ο αριθμός των διαμενόντων αυτή τη στιγμή στην πρώτη δομή ανέρχεται στους 2.930 αιτούντες άσυλο, ενώ οι ασυνόδευτοι ανήλικοι ανέρχονται σε 30. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ωρωπού έχει κατά καιρούς αναφέρει πως η διόγκωση στο μεταναστευτικό πρόβλημα σχετίζεται άμεσα με τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης η οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί το ζήτημα. Ειδικά στην περιοχή της Μαλακάσας συντελείται η κατάφορη αδικία να συγκεντρώνεται ένας δυσανάλογος αριθμός φιλοξενούμενων. Τα μέλη της οργάνωσης  ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης στους υπεύθυνους της δομής.


Ο νεαρός, φοιτητής πλέον,  Μωχάμεντ, πρώην μαθητής του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού που συγκέντρωσε τα απαραίτητα μόρια για την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο, πλησίασε το κλιμάκιο και θέλησε να φωτογραφηθεί με την βουλευτή Γιώτα Πούλου. Όπως είπε σε άριστα ελληνικά: "Ελπίζω να περάσω Αθήνα για να βρίσκομαι κοντά. Στόχος μου το πτυχίο στην επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών".



 Στο κλιμάκιο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η πρώην βουλευτής και Περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου, η επικεφαλής της Οργάνωσης μελών και στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αν. Αττικής Βασιλική Καλαγιάκου, το στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αν. Αττικής από το Καπανδρίτι Γιάννης Μπουλέκος και ο πρώην επικεφαλής της Οργάνωσης Σπύρος Αγαπίδης.







Προηγούμενο
Επόμενο