22 Ιουλίου 2020

Γιώργος Γιασημάκης: Οι παλιές Φυλακές θα γίνουν κυψέλη δημιουργίας, πολιτισμού και Δημοκρατίας


Στον χαιρετισμό του στην μεγάλη εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου κατά την οποία επισημοποιήθηκε και η Ιστορική παραχώρηση των Παλαιών Φυλακών στον Δήμο Ωρωπού, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε:
"Ήρθε η ώρα, 46 χρόνια μετά, το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την παραχώρηση του χώρου των Παλαιών Φυλακών να πραγματοποιηθεί  με τη δική σας βούληση. Δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο να ξεκινήσει μία πορεία προς τα μπρος με άξονα την εξυπηρέτηση όλων εκείνων των ευγενικών ιδεών που η Ιστορία του χώρου υπηρέτησε και την καταγραφή των ιστορικών μηνυμάτων που παρήγαγε. Νιώθουμε βαριά την ευθύνη που αναλαμβάνουμε, αντιλαμβανόμαστε πως η δική μας παρέμβαση δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια του τόπου μας. Μέσα από τα όσα θα δημιουργήσουμε θα προκύψει κάτι σπουδαίο αυτός είναι, άλλωστε, ο στόχος μας:  Oι παλιές Φυλακές Ωρωπού να γίνουν μία Κυψέλη δημιουργίας που θα στέλνει μηνύματα ειρήνης, αλληλεγγύης, πολιτισμού και Δημοκρατίας. Αξίζει πραγματικά σε αυτό το χώρο να αναγνωριστεί όπως ακριβώς του αρμόζει, να αποκτήσει τη φήμη που του ταιριάζει στα πεπραγμένα της χώρας μας. Το Κέντρο Ιστορίας Δημοκρατίας και Πολιτισμού αποτελεί μία ιδέα που στην ολοκλήρωσή της θα δώσει στον τόπο μας λάμψη και αξία".
 Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όλους όσους αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στον τόπο μας κάνοντας αναφορά στον κορυφαίο Μίκη Θεοδωράκη με το εμβληματικό τραγούδι του "κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό". Ανέφερε, επίσης, πως 46 χρόνια μετά ο ιστορικός αυτός χώρος των Φυλακών είναι ώρα να ξεφύγει από ένα νεότερο παρελθόν που φωτογραφίζει ιστορικά λάθη και να γίνει ένας χώρος που συμφιλιώνει και ενώνει μέσα από την Ιστορία του, την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό. "Για αυτό πάντα στόχος μας ήταν η δημιουργία μέσα σε αυτόν ενός Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού" ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό, τους υπουργούς που συνέβαλαν στην παραχώρηση του χώρου, τον βουλευτή της περιοχής μας Βασίλη Οικονόμου και τον Χριστόφορο Κούτσουρη για την πολύτιμη συμβολή τους.  



















Προηγούμενο
Επόμενο