23 Απριλίου 2020

Να μην πληρώσουν ξανά οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους μέσω του δήμουΠρος: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους
Αρ. Πρωτοκόλλου: 6860/22.4.2020
Κε Δήμαρχε,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπ. Παιδείας, μετά την επικοινωνιακή προσπάθειά τους να δείξουν ότι τάχα ενδιαφέρονται για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρώτα των μαθητών και μετά των σχολείων, που αποδείχτηκε μεγάλη κοροϊδία,  φαίνεται ότι δε σκοπεύουν να δώσουν  ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!
Ένα και πλέον μήνα μετά την υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας των σχολείων έχουν αφήσει τους εκπαιδευτικούς, χωρίς καμία έμπρακτη στήριξη, να σηκώνουν μόνοι τους τη μεγάλη προσπάθεια να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους. Έχουν αφήσει γονείς και μαθητές να αγωνίζονται να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τα λιγοστά και συνήθως ανεπαρκή μέσα που διαθέτει κάθε οικογένεια!
Και η πραγματικότητα στην περιοχή μας είναι αμείλικτη: Σπίτια χωρίς internet, έλλειψη τεχνολογικών μέσων, δυσκολία αξιοποίησης των εργαλείων  αποτελούν γενικευμένα προβλήματα και όχι εξαιρέσεις.
Στην  τελευταία μάλιστα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προσπαθούν να βάλουν στο παιχνίδι για  την κάλυψη  των αναγκών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τους δήμους προτείνοντας τους να  δώσουν από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς τους έκτακτη επιχορήγηση προς  τις  σχολικές  επιτροπές!!!
Οι εκπαιδευτικοί, όλες αυτές  τις μέρες, στηρίζουν τους  μαθητές τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με όλα τα μέσα, πολλές φορές σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής. Ταυτόχρονα απαιτούν με αποφάσεις των σωματείων τους να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε τεχνικό εξοπλισμό, που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες των μαθητών τους, από τον κρατικό προϋπολογισμό.  
Σας καλούμε να μη συναινέσετε στο κάλεσμα της κυβέρνησης να πληρώσουν ξανά οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους αλλά να στηρίξετε τα αιτήματα  του εκπαιδευτικού  και  γονεϊκού  κινήματος  απαιτώντας  από  την  κυβέρνηση:
1. Να εξασφαλίσει τώρα με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία της πόλης μας όλα τα αναγκαία μέσα: Εξοπλισμό (tablet  ή laptop) και δωρεάν σύνδεση γρήγορου δωρεάν internet με ευθύνη αποκλειστικά του υπουργείου Παιδείας, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ανταποδοτικά των Δήμων, που είναι μια ακόμη φορολόγηση του λαού μας,  ούτε από  ταμεία των σχολικών επιτροπών των  οποίων τα  έσοδα  από τις  κρατικές  επιχορηγήσεις έτσι κι αλλιώς έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 60-70%.

2.     Καμία εμπλοκή ιδιωτών-χορηγών στον εξοπλισμό των σχολείων των μαθητών και των εκπαιδευτικών. 
Απαιτούμε από το κράτος αυτό που δικαιούνται τα παιδιά μας: αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
Απορρίπτουμε τη «φιλευσπλαχνία», όλων εκείνων που με το ένα χέρι «χορηγούν» και με τα δύο αποζημιώνονται πλουσιοπάροχα από την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας.
Σας καλούμε να εισάγετε το θέμα στην ημερήσια διάταξη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να τοποθετηθούν οι δημοτικές παρατάξεις και σύμβουλοι για αυτό το υψίστης σημασίας ζήτημα.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι,
Μιχάλης Χασιώτης
Βασίλης Γεωργόπουλος

Προηγούμενο
Επόμενο