12 Μαρτίου 2020

Κλείνουν τα γυμναστήρια και οι Σχολές Πολεμικών Τεχνών


12/3/2020

Δελτίο Τύπου

 

Η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής του ΙΣΑ ζητά να διακοπεί άμεσα η λειτουργία των γυμναστηρίων και όλων των χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στις οικίες τους.

Γ. Πατούλης: «Για την καλύτερη προστασία των πολιτών συστήνουμε την επέκταση των προληπτικών μέτρων και σε άλλους χώρους υψηλών συναθροίσεων και τονίζουμε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην έννοια της ατομικής ευθύνης»


Η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής του ΙΣΑ και με βάση τα τελευταία δεδομένα για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, ζητά επέκταση των μέτρων και σε άλλους χώρους που συγκεντρώνουν κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτό ζητά να κλείσουν τα γυμναστήρια, οι Σχολές Πολεμικών Τεχνών και όλοι οι κλειστοί χώροι στους οποίους υπάρχει αθλητική δραστηριότητα και συνωστίζεται κόσμος σε συνθήκες που δεν μπορούν να τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα υγιεινής.
Παράλληλα απευθύνει αυστηρή έκκληση στους γονείς να κρατάνε τα παιδιά στις οικίες τους και να αποφεύγουν μπαρ και καφετέριες.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Θεωρούμε αυτονόητο ότι κάθε είδους δράση που αφορά στο συνωστισμό πολιτών θα πρέπει να περιοριστεί δραστικά ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα για να διακοπεί η λειτουργία των χώρων που πιθανώς να συνωστίζονται οι νέοι ειδικά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, όπως είναι για παράδειγμα τα γυμναστήρια  .Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος ατομικής ευθύνης απέναντι στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας. Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους νέους να μην πηγαίνουν σε χώρους που επικρατεί συγχρωτισμός όπως είναι για παράδειγμα τα μπαρ και οι καφετέριες. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα η πρόληψη που μπορεί να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε για να προστατέψουμε την υγεία και τις ζωές μας».Προηγούμενο
Επόμενο