13 Μαρτίου 2020

Σε μίσθωση οχημάτων καθαριότητας προχωρά η Δημοτική Αρχή


Η μίσθωση των οχημάτων γίνεται προκειμένου να συνδράμουν, όπως αναφέρει η Δημοτική Αρχή σε σχετικό έγγραφο, "στην εκτέλεση των υπηρεσιών αποκομιδής των απορριμμάτων και να αποφευχθεί η μεγάλη συσσώρευση σκουπιδιών στους κάδους της πόλης καθόσον είναι αδύνατη η συλλογή τους από τον υφιστάμενο ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό του δήμου Ωρωπού". Η μίσθωση θα καλύψει ανάγκες στις Δημοτικές Ενότητες Ωρωπού, Μαρκοπούλου και Καλάμου.
Η μίσθωση οχημάτων καθαριότητας αποτέλεσε πρόταση της παράταξης "Συμμαχία Δημιουργίας"
Σε δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του προβλήματος της καθαριότητας που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2020, η Δημοτική Αρχή είχε "κατεβάσει" ως πρόταση τις συμβάσεις με εργολάβο, όπου και όταν χρειαστεί και παραστεί ανάγκη. 
Τότε η παράταξη της αντιπολίτευσης "Συμμαχία Δημιουργίας" παρουσίασε ως αντιπρόταση την μίσθωση οχημάτων, αυτό που πραγματοποιείται σήμερα δηλαδή, έως ότου επισκευαστεί ο δημοτικός στόλος και γίνει η ανασυγκρότηση της υπηρεσίας καθαριότητας. Την πρόταση αυτή της παράταξης του Διονύση Καμπιώτη είχαν υιοθετήσει και τα υπόλοιπα στελέχη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Σημειώνουμε πως η υπηρεσία καθαριότητας αντιμετωπίζει προβλήματα μετά την αποχώρηση του  εργολάβου τον Ιανουάριο το 2020, ενώ κατά τους θερινούς μήνες αναμένεται αύξηση του πληθυσμού και επομένως αύξηση των απορριμμάτων με τις ανάγκες στην καθαριότητα να πολλαπλασιάζονται. Η μίσθωση θα γίνει από εταιρεία με έδρα στην Βόρειο Ελλάδα.
Προηγούμενο
Επόμενο