2 Φεβρουαρίου 2020

Εκδήλωση - ομιλία για τη δωρεά μυελού των οστών/ αιμοποιητικών κυττάρων

Το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου στις έξι το απόγευμα, ο Δήμος Ωρωπού με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Παλατίων και Σκάλας Ωρωπού σε συνεργασία με το ΚΕ.Π. Υγείας, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου αλλά και την συμμετοχή του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση - ομιλία με θέμα: «Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων του μυελού των οστών».
Σε μία εποχή όπου ασθένειες σαν την παιδική λευχαιμία μαστίζουν αλλά συγχρόνως μπορούν και να αντιμετωπιστούν, η ενημέρωση για το πώς μέσα από τον εθελοντισμό μπορούν να σωθούν ζωές είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Οι εθελοντές-δότες μυελού, σήμερα, δίνοντας μόνο λίγο σάλιο (στοματικό επίχρισμα) για ταυτοποίηση και μέσα από μία διαδικασία σύγχρονη και ανώδυνη μπορούν να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας με σοβαρές ασθένειες του αίματος.
Ο Δήμος Ωρωπού, το ΚΕ.Π. Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας στηρίζουν δυναμικά την συμμετοχή στην δεξαμενή εθελοντών-δοτών μυελού των οστών, και μέσα από αυτήν την εκδήλωση ενημερώνουν πλήρως όλους τους πολίτες που μπορούν να προσφέρουν.
Η σπουδαιότητα αλλά και η πλήρης ενημέρωση για την διαδικασία της συμμετοχής σε μία τέτοια προσπάθεια θα αναπτυχθούν από έμπειρο στέλεχος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», ενός Συλλόγου με διεθνείς πιστοποιήσεις και διακρίσεις στην μάχη κατά του παιδικού καρκίνου και με συμμετοχή και εμπειρία στη δημιουργία αρχείου εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Η ομιλία - εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Παλατίων και Σκάλας Ωρωπού.

Προηγούμενο
Επόμενο