19 Ιανουαρίου 2020

Δήμαρχος Ωρωπού: Θα βρούμε τη λύση για τα σκουπίδια. Ήδη έχουν γίνει ενέργειες



Στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπάρχουν ή μπορεί να υπάρξουν στον Δήμο με την αποκομιδή των σκουπιδιών μετά την αποχώρηση του εργολάβου καθαριότητας (ο οποίος είχε αναλάβει τον Ιανουάριο του 2018) αφού έληξε η σύμβασή του χωρίς ανανέωση.  Ο Δήμος Ωρωπού σήμερα καλείται, μετά από δύο χρόνια, να επανενεργοποιήσει και να ανασυγκροτήσει την δημοτική υπηρεσία καθαριότητας. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανέφερε:
«Έχουμε πρόβλημα με τον στόλο των οχημάτων των απορριμματοφόρων o όποιος είναι εγκαταλειμμένος τα τελευταία χρόνια. Προσπαθούμε να τον επισκευάσουμε  με τη βοήθεια του κ. Θανάση Μαρτίνου αλλά και με ίδιους πόρους. Τα οχήματα είναι παλιά, τα επιδιορθώνουμε και μετά από κάποιες ημέρες έχουμε πάλι ζημιές. Στα συνεργεία υπήρχαν χρέη συσσωρευμένα από τα προηγούμενα χρόνια. Πολλά συνεργεία δεν δέχονται τα οχήματα του Δήμου προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές». Ο δήμαρχος ανέφερε, επίσης, πως απευθύνθηκε για βοήθεια σε έξι δημάρχους της Αττικής και ο μόνος ο οποίος ανταποκρίθηκε ήταν ο δήμαρχος Τανάγρας κ. Περγάλιας. Ο κ. Γιασημάκης ανέφερε ακόμη: «Σας διαβεβαιώνω, για άλλη μία φορά πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να λυθεί και αυτό το πρόβλημα και όλα τα προβλήματα του Δήμου. Ήδη έχουν γίνει ενέργειες, ήδη έχουμε συζητήσει ξανά με τις εταιρείες ανακύκλωσης, έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες για αγορά απορριμματοφόρων με leasing γιατί χρήματα δεν υπάρχουν και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα βρούμε τη λύση και δεν θα έχουμε προβλήματα”.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συναίνεσης με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης  λέγοντας πώς  «ζητήσαμε συναίνεση που υπήρξε μόνο στα λόγια. Συζητάγαμε για τα προβλήματα, συμφωνούσαμε, δεχόμασταν προτάσεις και την ώρα της πράξης υπήρχε χάος!  Υπήρχε απόσταση. Καμία συναίνεση δεν υπήρξε την ώρα της πράξης. Μόνο προτάσεις που μπορούσαν να φέρουν το Δήμο πίσω,  πράγμα που δεν δεχτήκαμε. Παρόλα αυτά θέλω να είστε σίγουροι πως ο Δήμος Ωρωπού έχει και δημοτική αρχή και δήμαρχο που μπορεί να πάει τον τόπο ένα βήμα  παραπέρα και αυτό θα γίνει είτε το κάνουμε μόνοι μας, είτε με αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν. Όποιος θέλει να βοηθήσει είμαστε εδώ να έρθει δίπλα μας, ούτε πίσω μας ούτε μπροστά μας. Μαζί θα προχωρήσουμε για να αλλάξουμε τον τόπο μας.»


Στην ίδια εκδήλωση για το θέμα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Γαζβινιάν  ανέφερε:
«Από την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου, με λιγοστά μέσα προσπαθούμε να κρατήσουμε καθαρό τον Ωρωπό, δεν σας ζητάω τίποτα παρά λίγη κατανόηση και λίγη υπομονή. Παλεύουμε με λίγα αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα -έξι για ένα Δήμο τεράστιο- σε ένα Δήμο με μεγάλη ποσότητα οικιακών απορριμμάτων. Ακόμα είναι χειμώνας και τα καταφέρνουμε, τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα από το Πάσχα και το καλοκαίρι (με την αύξηση του πληθυσμού λόγω τουριστικής περιόδου) σε ένα Δήμο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα,  που δεν έχει καν εξασφαλισμένη τη μισθοδοσία του προσωπικού του και δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες.
Ζητώ να τον διατηρήσουμε καθαρό και να είστε βέβαιοι πως με κάθε τρόπο και με αυτά –έστω- τα λιγοστά μέσα θα είναι ο Ωρωπός καθαρός.»
Προηγούμενο
Επόμενο