19 Ιανουαρίου 2020

Με επιτυχία για άλλη μια χρονιά η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ο.Σ.Ω.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μία χρονιά, παρουσία εκπροσώπων και μελών πλήθους συλλόγων, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού με πρόεδρο τον Γιώργο Παναγόπουλο. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, ο πρώην δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Διονύσης Καμπιώτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη των τοπικών συμβουλίων της ευρύτερης περιοχής αλλά και πλήθος πολιτών που ενδιαφέρονται για τα θέματα και τα ζητήματα της περιοχής του Ωρωπού.



 Ο πρόεδρος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην καθιερωμένη εκδήλωση, ευχήθηκε υγεία και η χρονιά που ξεκίνησε να προσφέρει στον τόπο μας και σε όλους εμάς περισσότερη ευτυχία και ευημερία. Μίλησε για τη δράση της Ομοσπονδίας που διανύει τον 25ο χρόνο. Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά  στη μείωση των ρύπων στον υδροφόρο ορίζοντα μετά από δικαστικούς αγώνες της Ομοσπονδίας, στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, στις δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής. Ευχήθηκε στην Ομοσπονδία να συνεχίσει την πορεία της με την ίδια ηθική, με την ίδια ανιδιοτέλεια και αγωνιστικότητα όπως ακριβώς ξεκίνησε και πορεύτηκε μέχρι σήμερα. 



Στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου Ωρωπού ευχήθηκε μία δημιουργική χρονιά με ανατροπές «στη μέχρι σήμερα πεπατημένη», όπως ανέφερε, «που γνωρίζουμε ότι δεν έφερε ανάπτυξη στο Δήμο μας». «Εύχομαι», είπε χαρακτηριστικά, «το 2020 να είναι μία χρονιά συνεργασιών για το καλό του τόπου, να πορευτούν οι αιρετοί με αγνές προθέσεις και με γνώμονα την προοπτική του Ωρωπού, με διάθεση προσφοράς προς την κοινωνία χωρίς σκοπιμότητες αφουγκραζόμενοι καθημερινά την αγωνία των πολιτών για την προβληματική καθημερινότητα, να προωθηθούν τάχιστα τα έργα υποδομής: οι μελέτες του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού και του δικτύου αποχέτευσης των αστικών λυμάτων με την άποψη και τη συναίνεση της κοινωνίας και την ευρεία αποδοχή της και με γνώμονα το συμφέρον των πολλών». Στο δήμαρχο ευχήθηκε δημιουργική πορεία, διαφάνεια με απτά αποτελέσματα με με τόλμη, εξωστρέφεια, ανοιχτές πόρτες για την κοινωνία,  με καλές προθέσεις, με καινοτόμες προτάσεις που θα αντιστρέψουν την κατηφορική  πορεία του Δήμου Ωρωπού. 




Τον Μητροπολίτη εκπροσώπησε ο πατέρας Αντώνιος, ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Σκάλας Ωρωπού ο οποίος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε κλίμα Ειρήνης και με προτεραιότητα το κοινό καλό. 


Ο δήμαρχος ευχήθηκε Καλή χρονιά με υγεία αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα, ενώ μίλησε για μία δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα χρονιά για το Δήμο Ωρωπού, μία χρονιά όπου ο Δήμος θα νοικοκυρευτεί και θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία του. Είπε χαρακτηριστικά πως θα είναι μία χρονιά στην οποία θα μπουν οι βάσεις για έναν Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, με αναπτυξιακή κατεύθυνση σε όλα τα χωριά και σε όλους τους οικισμούς χωρίς διακρίσεις. «Στους 4,5 μήνες της διοίκησής μας έχουμε κάνει πολλά βήματα μικρά ή μεγάλα τα αποτελέσματα των οποίων θα φανούν στο επόμενο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος κ. Γιασημάκης.



Ο αντιδήμαρχος κ. Γαζβινιάν  αφιέρωσε το κομμάτι του στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να έχουμε έναν Δήμο καθαρό.



Ο αντιδήμαρχος κ. Λίτσας ευχήθηκε μία καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ανέφερε πως: «Θα πάμε τον τόπο μπροστά όσο και αν είναι δύσκολο αυτό». Έδωσε, επίσης, συγχαρητήρια στους προέδρους και τα μέλη των συλλόγων που για χρόνια δουλεύουν ανιδιοτελώς και βρίσκονται δίπλα στις γειτονιές τους.


 Ο κ. Καμπιώτης ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους, ευχήθηκε όλοι να έχουμε περισσότερο χαμόγελο φέτος, να αγαπήσουμε λίγο περισσότερο αυτό τον τόπο και αφιέρωσε το κομμάτι του στους οικιστές.



 Ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Βελτανιώτης αναφέρθηκε στους συλλόγους που είναι το κύτταρο της κοινωνίας, όπως ανέφερε, και είναι αυτοί που πιέζουν τις δημοτικές αρχές και τις υπηρεσίες και αφιέρωσε το κομμάτι σε όλους όσους συμμετέχουν ανιδιοτελώς στους συλλόγους.


Ο πρώην δήμαρχος κ. Οικονομάκος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλους, υγεία πρώτα από όλα, ενώ δήλωσε πως είναι κοντά στην Ομοσπονδία από οποιαδήποτε θέση. Ανέφερε, επίσης, πως ο Δήμος Ωρωπού έχει πολλά προβλήματα και «πρέπει να κάνουμε ρήξεις με κατεστημένα και νοοτροπίες».
Το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στην πρώην βουλευτή και περιφερειακή σύμβουλο Αν. Αττικής κα. Ιωάννα Στεργίου.





Παρακάτω εικόνες από την εκδήλωση.




Προηγούμενο
Επόμενο