23 Οκτωβρίου 2019

Ο Δήμος Διονύσου αγωνίζεται για τη μείωση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων από το έργο της Περιφέρειας Αττικής στον παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Λαμίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης του Δήμου Διονύσου, αναφορικά  με το έργο ανακατασκευής του οδοστρώματος στο τμήμα του παράδρομου της Ν.Ε.Ο., από τον κόμβο Κρυονερίου μέχρι τον κόμβο Αφιδνών – Καπανδριτίου, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

1. Καταρχήν, σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή την αναγκαιότητα του έργου, του οποίου φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Αττικής, πρέπει να σημειωθεί ότι, πέραν όλων των άλλων, έχει κριθεί απαραίτητο και για λόγους επικινδυνότητας του οδοστρώματος. Ειδικότερα, έχουν εκφραστεί φόβοι, από τους αρμόδιους επιβλέποντες και μελετητές, για την πιθανότητα κατάρρευσης τμήματός του παράδρομου, σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, γεγονός που θα έθετε μελλοντικά σε σοβαρό κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς.

2. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι το έργο κρίνεται απαραίτητο και επιβεβλημένο, αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο Δήμος Διονύσου μπορεί να αποδεχθεί τετελεσμένα σε σχέση με την κυκλοφοριακή επιβάρυνση του οδικού δικτύου του Δήμου. Ήδη έχουν διαφανεί οι πρώτες  αρνητικές κυκλοφοριακές επιπτώσεις, κυρίως στο οδικό δίκτυο του Αγίου Στεφάνου (λεωφόροι Τραπεζούντος και Μαραθώνος) αλλά και σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες (Άνοιξη, Κρυονέρι).

3. Μέσα στο προσεχές διάστημα, θα είμαστε σε θέση: α) να γνωρίζουμε με ασφάλεια το μέγεθος αυτών των κυκλοφοριακών επιπτώσεων και β) να προτείνουμε, σε συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια Αττικής, όσο και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Τροχαία, Υπουργείο Μεταφορών κλπ) τυχόν διορθωτικές κινήσεις και παρεμβάσεις για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών.       

4. Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, σε συνέχεια των αλλεπάλληλων επικοινωνιών του με τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκο Πέππα, τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Δήμων κ. Βασιλική Πανάγου, τον επιβλέποντα του έργου κ. Λεωνίδα Χριστιά, καθώς επίσης και με τον Διοικητή του Α’ Τμήματος της Τροχαίας Βορειανατολικής Αττικής κ. Παντελεήμονα Αναστασόπουλο, επικοινώνησε και με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, ζητώντας τη μεσολάβησή του για την από κοινού αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει.

5. Ο κ. Πατούλης, από την πλευρά του, δεσμεύθηκε ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα  παρέμβασης και επιρροής, με σκοπό την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του Δήμου Διονύσου. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι θα διερευνήσει το ενδεχόμενο επίσπευσης του έργου, εφόσον υπάρχει τεχνική δυνατότητα, προκειμένου να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα αισθητά μικρότερο των 10 μηνών. Αναφορικά με το αίτημα του κου Καλαφατέλη για παρέμβασή του κ.Πατούλη προς τη ΝΕΑ ΟΔΟ, για το ενδεχόμενο ελεύθερης διέλευσης, τουλάχιστον για ειδικές κατηγορίες οδηγών που ξεκινούν από το Δήμο Ωρωπού, ο Περιφερειάρχης Αττικής απάντησε ότι θα το εξετάσει, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να υποχρεώσει τη ΝΕΑ ΟΔΟ να αποδεχθεί ελεύθερες διελεύσεις εάν η ίδια δεν είναι πρόθυμη να το αποδεχθεί.

6. Ο Δήμαρχος Διονύσου ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει και τους επικεφαλής και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων για το μείζον ζήτημα του έργου στον παράδρομο. Έτσι το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ.Καλαφατέλη με τον πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης «Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες» Διονύση Ζαμάνη, τον επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις, Συνεργασία Δημοτών» Κωστή Κουριδάκη, τον επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Διόνυσο» Νίκο Κλήμη και τον εκπρόσωπο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Πανάγο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Γιάννης Τσουδερός, ενώ ο Δήμαρχος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον επικεφαλής της παράταξης «Η πόλη μας, το σπίτι μας» Χρήστο Τσεβά.

7. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας συναίνεσης και συνεργασίας, διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις για την άσκηση πίεσης προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του Δήμου. Η διοίκηση του Δήμου θα αναλάβει την ευθύνη ενημέρωσης των δημοτικών παρατάξεων για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη υπάρξει, ενδεχομένως και μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, ο Δήμαρχος Διονύσου θα επιδιώξει να ενημερώσει σχετικά και τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

8. Ο Δήμος Διονύσου διαβεβαιώνει τους δημότες ότι τόσο ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, θα αγωνιστούν σθεναρά, με αίσθημα ευθύνης, για την ελαχιστοποίηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων στο Δήμο μας. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή παραμένει σε επιφυλακή και για την περίπτωση που κάποιοι επιδιώκουν να επαναφέρουν,από… την πίσω πόρτα, το θέμα της τοποθέτησης διοδίων στον κόμβο Κρυονερίου.




Προηγούμενο
Επόμενο