15 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρώνει τον καθαρισμό των ρεμάτων η Περιφέρεια Αττικής


Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού των επικίνδυνων τμημάτων των ρεμάτων του Δήμου Ωρωπού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής που εκδόθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος και πραγματοποιείται κάθε χρόνο προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα κατά την διάρκεια του χειμώνα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Αν. Αττικής:


"Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός εν όψει της έναρξης της φθινοπωρινής περιόδου και των αναμενόμενων βροχοπτώσεων και με γνώμονα την προστασία του πολίτη καλεί τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής να προβούν στον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, ενώ επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης προκειμένου να εκτελούνται εγκαίρως οι απαιτούμενες εργασίες. Βούληση της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση των πόλεων για να μην κινδυνέψει κανένας πολίτης και καμία περιουσία ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια.
Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της Περιφερειακής Αρχής έχει ολοκληρωθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό ο καθαρισμός επικίνδυνων τμημάτων των ρεμάτων στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000,00€ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής και αφορά τον καθαρισμό των επικίνδυνων τμημάτων των ρεμάτων και των οχετών σε άνοιγμα μέχρι 3μ. απομακρύνοντας φερτά υλικά και απορρίμματα ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή των όμβριων υδάτων .
Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των επικίνδυνων τμημάτων των ρεμάτων στους Δήμους Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης, Παιανίας, Σπατών – Αρτέμιδας, Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Βάρης – Βούλα – Βουλιαγμένης, Κρωπίας και Μαρκοπούλου Μεσογαίας ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και στους Δήμους Μαραθώνα και Ωρωπού.
Σύντομα με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Αθανάσιου Αυγερινού αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών για την έγκαιρη προετοιμασία και τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων."

Προηγούμενο
Επόμενο