15 Μαρτίου 2019

Άγγελος Χατζηιωάννου: "Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε"



Yπήρξατε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και του Νομικού Προσώπου για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και τους παιδικούς σταθμούς. Πώς συμβάλατε με τη συμμετοχή σας σε αυτά τα όργανα του Δήμου;

Όταν εκλέχτηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν σας κρύβω ότι είχα έναν μεγάλο ενθουσιασμό. Ήθελα να προσφέρω. Ήθελα να νιώσω τη χαρά της συλλογικής δημιουργίας μέσα από τον διάλογο, μέσα από την κατάθεση δημιουργικών προτάσεων. Σύντομα, όμως, κατάλαβα πως η Δημοτική Αρχή είχε άλλα σχέδια. Φοβούμενη την κριτική και τον έλεγχο, αλλά έχοντας και ως σκοπό τη χρησιμοποίηση ακατάλληλων διαδικασιών στην διαχείριση του δημόσιου πλούτου, μας τοποθέτησε από την αρχή στο περιθώριο. Δεν υπήρξε διάθεση διαλόγου, αποδοχής διαφορετικών προτάσεων, απόψεων και συνεργασίας από την Δημοτική Αρχή.  Από εκεί και ύστερα ο δρόμος μας, η δράση μας ως αντιπολίτευση ήταν προκαθορισμένα. Έπρεπε κάθε στιγμή να ασκούμε έλεγχο, να κριτικάρουμε αποφάσεις αλλά και να καταγγέλλουμε κάθε παράτυπη, μη σύννομη και επιζήμια για τον τόπο μας πράξη. Ο λαός της περιοχής μας με εμπιστεύτηκε με την ψήφο του και εγώ έπρεπε να είμαι συνεπής σε αυτό. Δεν θα μπορούσα ποτέ να επιτρέψω την χρήση εικονικών τιμολογίων, τις αμέτρητες απ’ ευθείας αναθέσεις, τις απροκάλυπτες συνεργασίες της Δημοτικής Αρχής με τους «ημέτερους». Ο λαός μας υποφέρει, οι άνθρωποι στερούνται βασικά πράγματα, και η Δημοτική Αρχή ξοδεύει τα χρήματά του σε αναθέσεις έργων και εργασιών χωρίς έκπτωση όταν άλλοι Δήμοι έπαιρναν εκπτώσεις από το αρχικό  κόστος κάθε έργου μέχρι 40 και  50%.  Κάπως έτσι η παράταξή μας βρέθηκε σε μεγάλη αντιπαράθεση με τη Δημοτική Αρχή. Κάποιοι προσπάθησαν με ανώνυμες διαδικτυακές αναρτήσεις να με εκφοβίσουν, να με υποβαθμίσουν, να χτυπήσουν τη δουλειά μου. Έχω να τους διαμηνύσω και μέσα από το περιοδικό σας έντυπο, κυρία Τσαρουχά, ότι όσοι αδίκησαν τον λαό που μας εμπιστεύτηκε δεν θα αποφύγουν να πληρώσουν το πολιτικό τίμημα..

Πώς βλέπετε το μέλλον των περιοχών του Δήμου μας; Δώστε μας μια εικόνα από τα σχέδιά σας.

Είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να γίνουν για τον τόπο και θα γίνουν μόλις αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου Ωρωπού. Με στοχευμένες ενέργειες που σύντομα θα σας παρουσιάσουμε στο πρόγραμμά μας για όλο τον Δήμο και κάθε περιοχή ξεχωριστά. Την τελευταία πενταετία χάθηκε πολύτιμος χρόνος αλλά και διαθέσιμοι πόροι. Δυστυχώς, ένα τεράστιο έργο όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός του Ωρωπού έμεινε «πίσω» και κάποιοι φέρουν την ευθύνη γι αυτό. Πάνω από όλα πρέπει να προστατεύεται η υγεία των πολιτών μας. Η κατασκευή αποχετευτικού και Βιολογικού Καθαρισμού στα Ωρωποχώρια, με την δική μας διοίκηση, θα γίνει πραγματικότητα. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να είμαστε από τις λίγες περιοχές της Αττικής χωρίς αποχέτευση αστικών λυμάτων. Η αποκάθαρση του υδροφόρου ορίζοντα, ο Ασωπός, η αποκατάσταση των χωματερών στο Συκάμινο είναι για μας πρώτες προτεραιότητες. Πρωτεύων στόχος, επίσης, της δικής μας -αυριανής διοίκησης- είναι να δημιουργήσουμε έναν Δήμο ανθρωποκεντρικό. Η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός αλλά και η δημιουργική ψυχαγωγία των παιδιών μας είναι στο κέντρο του προγράμματος δράσεών μας. Όχι για το «φαίνεσθαι», αλλά για την ουσία. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε κίνηση, σε κάθε σύλλογο, σε κάθε αθλητικό σωματείο με όλες μας τις δυνάμεις. Όχι για να είμαστε αρεστοί και να ελπίζουμε σε ψήφους, αλλά γιατί εκεί, στους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, μπορεί να παραχθεί  σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο. Πιστεύω στη πρόοδο και στην ανάπτυξη αυτού του πανέμορφου τόπου. Θα επιχειρήσουμε να  του δώσουμε προοπτική συνεργαζόμενοι με τους καταστηματάρχες, τους επαγγελματίες, τους ανθρώπους της εργασίας . Κανείς δεν περισσεύει και θα αξιοποιήσουμε κάθε εποικοδομητική πρόταση από όπου κι αν γίνει. Ο σημερινός διαχωρισμός των πολιτών σε «δικούς μας» και μη, σταματά με την εκλογή μας. Θα δημιουργήσουμε ένα Δήμο για πολίτες ίσους μεταξύ ίσων.
Με μέθοδο και κατάλληλες ιεραρχήσεις θα τα καταφέρουμε. Και εδώ, θέλουμε κοντά μας τους πολίτες. Και θα απευθυνόμαστε σε αυτούς κάθε φορά που θα πρέπει να πάρουμε μια σημαντική για τον τόπο απόφαση.

Πείτε μας λίγα λόγια για σας. Αν είστε στη νέα διοίκηση του Δήμου, τι έχουμε να περιμένουμε ως δημότες - πολίτες του Ωρωπού;

Για τον εαυτό μου δεν έχω να πω πολλά. Είμαι ένας άνθρωπος της εργασίας και της δημιουργίας. Δουλεύω από 16 χρονών παιδί και έχω φτιάξει μερικά από τα καλύτερα καταστήματα εστίασης στην περιοχή μας. Και αν οι ανώνυμοι «αντίπαλοι» με αναφέρουν υποτιμητικά “σουβλατζή”, ας κρατήσουν τους τίτλους «ευγενείας» για τον εαυτό τους. Εγώ είμαι άνθρωπος της δράσης που αν ο λαός με εμπιστευτεί, θα το αποδείξω έμπρακτα και δυναμικά με τη δουλειά μου για το Δήμο μας.
Πάντα ήμουν αισιόδοξος και μαχητικός. Πιστεύω ότι με αγώνα, πολύ δουλειά και τη βοήθεια του Θεού μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού. Νοιώθω πως ο λαός του τόπου θα κάνει την επιλογή να μας βγάλει νικητές στην επόμενη εκλογική διαδικασία. Τόσο ο επόμενος Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης όσο και όλοι εμείς, οι συνεργάτες του, είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε. Πάντα με όραμα, με πίστη, με σχέδιο και εντιμότητα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι συγκυρίες είναι δύσκολες. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία είναι μεγάλες.  Όμως, θα πετύχουμε. Θα αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, τα «εργαλεία» της Διοίκησης αλλά και κάθε άνθρωπο, κάθε πολίτη, κάθε νέο, κάθε δημότη που θα θελήσει να προσφέρει στην περιοχή μας. Με τον Γιώργο Γιασημάκη έχουμε οραματιστεί και σχεδιάζουμε τον τόπο που  αξίζει σε όλους μας και αυτός ο στόχος θα γίνει πραγματικότητα, όπως προανέφερα, με τον κόσμο του Δήμου  στο πλευρό μας.





Προηγούμενο
Επόμενο