28 Δεκεμβρίου 2018

Δ. Καμπιώτης: "Του χρόνου θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε το γκρίζο σε αληθινό φως"


Του χρόνου θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε το γκρίζο σε αληθινό φως τουλάχιστον για τα παιδιά μας.
Βρισκόμαστε στην έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου και στο Δήμο Ωρωπού το κλίμα που διαμορφώνει η σημερινή δημοτική αρχή κάθε άλλο παρά χαρμόσυνο και εορταστικό δε μπορεί να χαρακτηριστεί….
Με θλίψη παρατηρούμε την ανεπάρκειά τους να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα αυτονόητα που επιτάσσει η πιο όμορφη και ελπιδοφόρα γιορτή για όλη την οικουμένη.
Μιζέρια, ανυπαρξία, αδιαφορία ή ανευθυνότητα;
Πώς να χαρακτηρίσει κάποιος την παντελή απουσία της δημοτικής αρχής στην διαμόρφωση μιας ισορροπημένης στρατηγικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του Καλλικρατικού μας Δήμου με επίκεντρο την ουσιαστική ανάδειξη της εορταστικής περιόδου ως εφαλτήριο  δημιουργικής λογικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Χωρίς έμπνευση, σχέδιο, όραμα και θέληση για παραγωγή ουσιαστικού έργου η σημερινή δημοτική αρχή παρουσιάζει την πιο θλιβερή εικόνα τα φετινά Χριστούγεννα. Μιας άναρχης και αποσπασματικής λογικής ακόμη και στην απαιτούμενη «φωταγώγηση» των πόλεών μας και κατ’ επέκταση της ζεστασιάς που λείπει από τις γειτονιές μας. Ο στολισμός στους δρόμους ελάχιστος έως ανύπαρκτος, τα Χριστουγεννιάτικα καραβάκια, τα δέντρα ευχών, οι φωτισμένες πλατείες, τα ελκυστικά happenings με τη συμμετοχή του κόσμου, οι συλλογικές πολιτιστικές δράσεις, η τόνωση της αγοραστικής κίνησης, η μαγεία των εορτών και πολλά άλλα που συνθέτουν το εορταστικό κλίμα ολόκληρου του Δήμου…έχουν εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο των σημερινών διοικούντων.
Χριστούγεννα με έρημες πλατείες, απουσία κάθε προσπάθειας τόνωσης της εμπορικότητας και μιας συνολικής παρακμής που γίνεται συνώνυμο όσων έχουν την ευθύνη του τόπου μας και δε μπορούν να νιώσουν ότι οι κοινωνίες χρειάζονται το Δήμο συμπαραστάτη, δημιουργό, συμμέτοχο και πρωταγωνιστή σε κάθε στάδιο της οικονομικής, αναπτυξιακής και πολιτιστικής του διαδρομής.
Αυτό που λείπει σήμερα είναι το χαμόγελο.
Να βρούμε και πάλι το χαμόγελό μας, την αισιόδοξη πλευρά του χαρακτήρα μας, την ακλόνητη πίστη μας ότι μπορούμε να μετατρέψουμε το γκρίζο σε φως αληθινό.
Βλέποντας ότι η Διοίκηση του Δήμου παραπαίει, δεν αντιλαμβάνεται και δεν αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας, ελπίζουμε ότι του χρόνου τα Χριστούγεννα όλα θα είναι διαφορετικά και πιο φωτεινά για όλους μας.
Οι πλατείες μας θα γεμίσουν από παιδικά χαμόγελα, οι χαρμόσυνες μουσικές και τα δημιουργικά εργαστήρια θα κατακλύσουν κάθε γωνιά του Δήμου μας, οι έμποροι και οι καταστηματάρχες θα γευτούν τη χαρά της αναθέρμανσης της αγοραστικής περιόδου μέσα από στοχευμένες ενέργειες, στους συλλόγους και στους ενεργούς πολίτες θα δοθεί η δυνατότητα να φωτίσουν το κλίμα της εορταστικής περιόδου έτσι όπως μόνο αυτοί ξέρουν και η καινούργια δημοτική αρχή που θα ανατείλει το 2019 θα στείλει εξαρχής το μήνυμα ότι όλα μπορούν να γίνουν «αλλιώς», για μια καλύτερη, δημιουργικότερη και πιο συμμετοχική χρονιά.
Η εγκατάλειψη και το σκοτάδι του ΕΓΩ θα παραμεριστούν και θα δώσουν τη θέση τους στο αισιόδοξο, ελπιδοφόρο και αλληλέγγυο ΕΜΕΙΣ ενός βιωσιμότερου Αύριο που έχουμε όλοι ανάγκη και φυσικά αξίζουμε.
Διονύσης Καμπιώτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού
"Συμμαχία Δημιουργίας"



Προηγούμενο
Επόμενο