28 Δεκεμβρίου 2018

Ο Γ. Μπουλέκος απαντά στις ερωτήσεις μας


Στις ερωτήσεις μας απάντησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από το Καπανδρίτι Γιάννης Μπουλέκος 

Πως βλέπει ο ΣYΡΙΖΑ την ανάπτυξη στις περιοχές του Δήμου μας; Τι είδους πρωτοβουλίες υπάρχουν στην ατζέντα;

Κυρία Τσαρουχά, πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό συνέδριο της Ανατολικής Αττικής. Εκεί δόθηκε η δυνατότητα σε φορείς, συλλογικότητες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πάνω απ’ όλα στους πολίτες της Ανατολικής Αττικής   να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας για την επόμενη εικοσαετία. Στο πλαίσιο αυτό εκφράστηκαν και τοποθετήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου Ωρωπού και διαμορφώθηκε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιοχή δύο κατευθύνσεων: το βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι η άμεση επίλυση των αντιαναπτυξιακών προβλημάτων της περιοχής όπως είναι τα διόδια, η οριοθέτηση αιγιαλού στις παραλίες μας, η ανυπαρξία γενικών πολεοδομικών σχεδίων στις δημοτικές κοινότητες του δήμου μας και το μείζον πρόβλημα της απορρύπανσης του Ασωπού. Δηλαδή προβλήματα που έπρεπε να είχαν λυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά όλοι οι αρμόδιοι δεν έκαναν  τίποτα. Αντίθετα, επιδείνωναν τα προαναφερθέντα προβλήματα. Αλλά το σημαντικότερο είναι το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί για την περιοχή μας και είναι η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της. Το πρόγραμμα έχει σημείο αναφοράς σ’ όλους τους τομείς της Οικονομίας, δηλαδή, στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής,  η περιοχή μας παραγάγει υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα σε μικρές ποσότητες αλλά τεράστιας θρεπτικής αξίας τα οποία αποτελούν βασικά στοιχεία   της μεσογειακής διατροφής, τον δευτερογενή τομέα, δηλαδή, την μεταποίηση διότι στην περιοχή μας υπάρχει μια βιομηχανική ζώνη η οποία σήμερα είναι εγκαταλειμμένη και πρέπει να δοθούν οικονομικά  κίνητρα ώστε να ζωντανέψει ξανά η περιοχή, και ο τριτογενής τομέας μέσω του τουρισμού. Στην περιοχή μας υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί κάθε λογής τουρισμού, δηλαδή, ο παραθερισμός αξιοποιώντας πλήρως  όλο το κομμάτι του παράκτιου μετώπου που υπάρχει στον δήμο μας με συγκεκριμένα έργα υποδομών που απαιτούνται, δεύτερον ο αγροτουρισμός  μέσω της ήπιας ανάπτυξης της περιοχής γύρω από την λίμνη του Μαραθώνα και τέλος ο πολιτιστικός τουρισμός μέσω της ανάδειξης των αρχαιολογικών, και όχι μόνο, πολιτιστικών μνημείων της περιοχής μας.
    
Ως εκπρόσωπος του πρωτογενούς αγροτικού τομέα πιστεύετε πως έχει μέλλον η αγροτική παραγωγή στις περιοχές του Δήμου Ωρωπού; Πως αυτή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής;

Κα. Τσαρουχά, δεν μου αρέσει η έννοια του εκπροσώπου του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, για δύο λόγους. Πρώτα απ’ όλα δεν με όρισε κανένας εκπρόσωπο του πρωτογενούς τομέα, και δεύτερον διότι όσοι  κατά το παρελθόν έχουν κληθεί να εκπροσωπήσουν την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα το μόνο που κατάφεραν ήταν να μην την εκπροσωπήσουν ούτε στο κατ’ ελάχιστον και να καταστρέψουν την αγροτική παραγωγή στη χώρα μας. Άρα, μακριά από εμένα οι έννοιες  των αυτόκλητων εκπροσώπων μιας πολύ μεγάλης κοινωνικής ομάδας η οποία κατά την γνώμη μου μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην οικονομική πρόοδο του τόπου μας.  Από εκεί και πέρα θα σας πω την άποψή μου ως ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο επαγγελματικό και πολιτικό στον αγροτικό τομέα όχι μόνο του Δήμου μας αλλά στο σύνολο της Ανατολικής Αττικής. Απαντώντας στην ουσία του ερωτήματός σας, θέλω να σας πω πως σήμερα που μιλάμε η αγροτική παραγωγή στον Δήμο μας δυστυχώς έχει πάει πολύ πίσω διότι ενώ είμαστε μια περιοχή που έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί ουσιαστικά η αγροτική παραγωγή δυστυχώς δεν υπάρχουν τα οικονομικά κίνητρα τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους νέους να στραφούν προς την αγροτική παραγωγή και να αντιμετωπιστεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ανεργίας.  Για να έχει ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη του Δήμου μας ο αγροτικός τομέας, πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν όλα τα οικονομικά εργαλεία που υπάρχουν (και υπάρχουν πολλά) ώστε  είτε μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είτε μέσω  των αγροτικών συνεταιρισμών αλλά και μέσω του δήμου, εφαρμόζοντας πιλοτικά προγράμματα παραγωγής να αξιοποιηθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας.
Ως νέος άνθρωπος στα κοινά, πως βλέπετε την πορεία των δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας;
Ασχολούμαι ενεργά με τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα του δήμου μας από το 2010 δηλαδή από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε ο Δήμος μας από τον Καλλικρατικό νόμο. Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα λάθη  που υπήρχαν και υπάρχουν στην γεωγραφική σύνθεσή του, ο Δήμος μας, ο τόπος μας είναι ένας ευλογημένος τόπος με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και ευημερίας που όμως είχε την ατυχία, τα τελευταία  χρόνια, να διαχειριστούν την πορεία του ιδιοτελείς και ανίκανοι πολιτικοί παράγοντες. Παράγοντες οι οποίοι αντιμετώπισαν τον δήμο ως προσωπικό τους μαγαζάκι, δεν κατάφεραν να λύσουν κανένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας και βασικά δεν κατάφεραν να δώσουν όραμα και προοπτική στον τόπο μας. Αν δείτε τον τρόπο που έχουν πολιτευτεί οι διοικήσεις που έχουν περάσει αυτά τα χρόνια από την περιοχή μας αυτό που θα δούμε είναι το χαμηλό τους πολιτικό επίπεδο σ’ όλα τα κρίσιμα ζητήματα  γιατί το μόνο που τους ένοιαζε και νοιάζει ακόμα και σήμερα είναι η μικροπολιτική,  η εξαγορά συνειδήσεων,  ο λαϊκισμός, οι απ’ ευθείας αναθέσεις έργων σε ημέτερους εργολάβους και η ιδιωτικοποίηση των πάντων με πρόσφατο παράδειγμα την παραχώρηση της συγκομιδής των απορριμμάτων του δήμου, και της διαχείρισης του δημοτικού φωτισμού του σε εργολάβους  απαξιώνοντας το προσωπικό του Δήμου.
Γι’ αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους οφείλουμε οι νέοι άνθρωποι της περιοχής να βγούμε μπροστά, να μιλήσουμε, να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας  στα κακώς κείμενα αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να καταθέσουμε το όραμά μας για την περιοχή και να ζητήσουμε από την τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλάι μας ώστε να επιτευχθεί  πολιτική και κοινωνική αλλαγή στον τόπο μας. Διότι μια κοινωνία μόνο μέσω της συμμετοχής των νέων μπορεί να πάει μπροστά και να πορευτεί ατενίζοντας με αισιοδοξία και προοπτική το μέλλον. Αλλιώς η σημερινή παρακμάζουσα κατάσταση θα συνεχιστεί και οι πολιτικοί του χθες και οι  κάθε λογής ψευτοπαράγοντες θα τρώνε τις σάρκες του όμορφου τόπου μας.

Κατά την εκτίμησή σας θα πάρει θέση και ποια ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές;

Κα Τσαρουχά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που σήμερα έχει στα χέρια του την διακυβέρνηση της πατρίδας μας, επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός φορέας ο οποίος έχει μεγάλη και μακροχρόνια πολιτική παράδοση στην τοπική αυτοδιοίκηση με τις μικρές του δυνάμεις κατά το παρελθόν και με τις μεγάλες του σήμερα. Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές γίνονται χρονικά στο μεταίχμιο της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδος. Οι δημοτικές, οι περιφερειακές και οι βουλευτικές  εκλογές έχουν ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό διακύβευμα το οποίο είναι η πορεία της χώρας μας στην μεταμνημονιακή εποχή. Άρα,  οι δημοτικές εκλογές είναι ένα ακόμα πεδίο της πολιτικής  μάχης που δίνουν  οι δυνάμεις τις αριστεράς της προόδου και της δημοκρατίας εναντίον της διαπλοκής, του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς που δίνουν την απέλπιδα μάχη επιβίωσης λίγο πριν κλειστούν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την μάχη και στον Δήμο Ωρωπού με πρόγραμμα και θέσεις για τα προβλήματα του τόπου. Στο ερώτημά σας πως και με ποιους θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθώ σε δύο κομβικά σημεία που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα πρώτα απ’ όλα στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής μας που ρητά αναφέρει πως θα πορευτούμε με προοδευτικές, δημοκρατικές, αυτοδιοικητικές  δυνάμεις της περιοχής μας και δεύτερον στην ρητή απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκίμασε τις προτάσεις κάποιων που ήθελαν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθημα και απολογητή της θλιβερής θητείας του απερχόμενου Δημάρχου ο οποίος διοίκησε τόσα χρόνια με αδιαφάνεια και ιδιοτέλεια τον Δήμο μας. Άρα, οφείλουμε να στηρίξουμε προγραμματικά με τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη ένα υποψήφιο Δήμαρχο  ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε απέναντι στην διαπλοκή της σημερινής δημοτικής αρχής και έχει όλες της δυνατότητες να οδηγήσει τον τόπο μας με αξιοπρέπεια, προοπτική και όραμα στην σύγχρονή Ελλάδα.


Προηγούμενο
Επόμενο