28 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη του ΓΕΛ Σκάλας Ωρωπού – «Μίκης Θεοδωράκης» στην «Κιβωτό του κόσμου»



Ομάδα μαθητών του Λυκείου μας  επισκέφτηκε και φέτος,  λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την «Κιβωτό του κόσμου» προσφέροντας τρόφιμα και την αγάπη τους. Οι μαθητές μας αρχικά ενημερώθηκαν για την πολύπλευρη  δράση του εθελοντικού  μη κερδοσκοπικού οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού με βίντεο που είδαν,  στη συνέχεια υπέβαλαν ερωτήσεις / απορίες  για τη λειτουργία του Οργανισμού και τους δόθηκαν απαντήσεις, ενώ στο τέλος της επίσκεψής τους  ξεναγήθηκαν στους χώρους φροντίδας των παιδιών και των εφήβων της Κιβωτού.
Αποχώρησαν κρατώντας στη μνήμη τους ότι η «Κιβωτός του Κόσμου» εντάσσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε μια ευρύτερη «οικογένεια», όπου η αλληλεγγύη και η αλληλοπροσφορά είναι καθημερινότητα. Διαπίστωσαν, επίσης, ότι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα,  οι  ισότιμες σχέσεις και η έννοια της αγάπης χωρίς ανταλλάγματα είναι οι αξίες που διέπουν την πορεία τής Κιβωτού, αξίες διαχρονικές και πανανθρώπινες που μπορούν και οι ίδιοι να υιοθετήσουν.
Τους μαθητές μας συνόδευσαν ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Ηρακλής Ψάλτης και ο Υποδιευθυντής κ. Παύλος Χάρης, που είχε και όλη την επιμέλεια της επίσκεψης.

Προηγούμενο
Επόμενο