25 Σεπτεμβρίου 2018

Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλάμου: Τι συμβαίνει, με απλά λόγια


Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλάμου στεγάζεται σε έναν χώρο που κατασκευαστικά και τυπικά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και δεν έχει παραδοθεί στον Δήμο Ωρωπού από τον εργολάβο-κατασκευαστή που έχει αναλάβει το έργο. Η ημερομηνία παράδοσης του έργου είναι -μέχρι σήμερα- η 30ή Σεπτεμβρίου. Ο Παιδικός Σταθμός ως χώρος (κτίριο, αυλές κλπ) παραδόθηκε από τον Δήμο Ωρωπού και το δημοτικό συμβούλιο στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου υπεύθυνο για τους Παιδικούς Σταθμούς προς χρήση το καλοκαίρι του 2017 με έγκριση της πλειοψηφίας. Τότε, στην εισήγηση που ήρθε προς ψήφιση αναφερόταν σαφώς πως το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.  Σήμερα, για να δοθεί πιστοποιητικό-άδεια πυρασφάλειας από τον αρμόδιο φορέα θα πρέπει πρώτα το έργο να ολοκληρωθεί. 
Τι συμβαίνει τώρα με την πυρασφάλεια του Σταθμού Καλάμου αλλά και άλλων Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου όπως ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου από τον δημ. σύμβουλο Α. Χατζηιωάννου;  Υπάρχουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας ή όχι; Αυτό που συμβαίνει είναι πιθανότατα το εξής:
 Τον περασμένο Μάιο εξεδόθη νέο Προεδρικό Διάταγμα για την πυρασφάλεια των κτιρίων με τις νέες προϋποθέσεις. Λίγο αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπ.  Πάνος Σκουρλέτης  εξέδωσαν εγκύκλιο που παρατείνει την προθεσμία έκδοσης πιστοποιητικών πυρασφάλειας για τους Παιδικούς Σταθμούς έως τις 31-12-2018. Διαβάστε ΕΔΩ. Το αν και πόσο είναι θεμιτό να δίδονται παρατάσεις που αφορούν σε θέματα ασφάλειας και μάλιστα παιδιών είναι στην κρίση του καθενός. Στην δική μας περίπτωση είναι πολύ πιθανό, βασιζόμενοι στην παραπάνω εγκύκλιο οι άνθρωποι της δημοτικής Αρχής να λειτουργούν τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Καλάμου (ή και άλλους, δεν γνωρίζουμε) νομότυπα μεν αλλά χωρίς πιστοποιητικά πυρασφάλειας μέχρι το τέλος του χρόνου. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής του Σταθμού στον Κάλαμο και να έχει παραδοθεί στον Δήμο Ωρωπού. 
Τις απαντήσεις έχουν μόνο οι αρμόδιοι της δημοτικής Αρχής.
Προηγούμενο
Επόμενο