3 Αυγούστου 2018

Ελλείψει ΗΘΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ μοιράζουν εκατομμύρια σε εργολάβους της αρεσκείας τους


Αποτελεί άνευ προηγουμένου πρόκληση της δημοτικής αρχής Ωρωπού να ανατρέψει την απόφαση του ΔΣ Ωρωπού για την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΒΑΡΥΚΟ» στο Χαλκούτσι, η οποία ήταν εκτελεστέα με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό και με κριτήριο την πλέον οικονομική προσφορά από οικονομικής άποψης με βάση την τιμή (απ. 186/2018 ΔΣ Ωρωπού 17.7.2018).
Συγκεκριμένα, αποφάσισε να αξιοποιήσει τον ν. 4412/2016 μαζί με την απόφαση της περιφέρειας Αττικής να κηρύξει όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής σε έκτακτη ανάγκη λόγω των φονικών ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ και επικαλούμενη λόγους κατεπείγουσας ανάγκης  για δήθεν επιβάρυνση του δικτύου ύδρευσης στο ΒΑΡΥΚΟ (μάλλον από την πυρκαγιά του Καλάμου δηλαδή 20 χλμ μακριά από το Βαρυκό-Χαλκούτσι), να χρησιμοποιήσει την διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την υλοποίηση του έργου.
Σύμφωνα με αυτήν την διαδικασία η δημοτική αρχή διαβουλεύεται με τους εργολάβους της επιλογής της και διαπραγματεύεται τους όρους της σύμβασης μαζί τους. Δηλαδή μοιράζει όσο χρήμα θέλει, σε εργολάβους που η ίδια επιλέγει, χωρίς καμία καταστροφή να έχει προκύψει.
Αποτελεί ντροπή αυτή η ενέργεια για ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ, την στιγμή που οι ανάγκες για αποκατάσταση των ζημιών στην πυρόπληκτη περιοχή του Καλάμου είναι μεγάλες, και που η ίδια αρνείται έστω και την διαγραφή των χρεών των πληγέντων προς τον δήμο καθώς και την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη.
Αυτή η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη.
Αύγουστος 2018,
Το γραφείο τύπου

Προηγούμενο
Επόμενο