28 Νοεμβρίου 2017

'Ο Αθανάσιος Διάκος' έθεσε τα θέματα της περιοχής 'Σαραντάρι'

   Απολογισμός Ετήσιας Συνάντησης Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού με την Δημοτική Αρχή - Θέματα που αφορούν την Περιοχή του Σαρανταρίου.
Πραγματοποιήθηκε εχθές 26/11/25017 η ετήσια συνάντηση των μελών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κ.ΑΠ.Η Νέων Παλατίων.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν το σύνολο των συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας, θέτοντας τα προβλήματά των περιοχών τους στον κ. Δήμαρχο.
Ο Σύλλογος μας δια των μελών του Δ.Σ, έθεσε στη Δημοτική αρχή τα παρακάτω θέματα:
  • Διάνοιξη & Οριοθέτηση των ρεμάτων που διέρχονται του οικισμού.
  • Σχέδιο Πόλης – Κτηματολόγιο
  • Ασφάλεια – Αστυνόμευση
  • Ασφαλτόστρωση δρόμων του οικισμού
  • Δημοτικός Φωτισμός
Ο Δήμαρχος, απαντώντας στα παραπάνω θέματα είπε:
Για τον καθαρισμό και την οριοθέτηση των ρεμάτων, υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια και γίνονται προσπάθειες πίεσης για να αναλάβει δράση και να συμπεριληφθούν και τα 2 ρέματα που διέρχονται του οικισμού. 
Ειδικά για το ρέμα που ξεκινά από τη Νέα Πολιτεία, ανάλογο αίτημα έθεσε και ο σύλλογος της Νέας Πολιτείας.


Τον Μάϊο του 2018, ξεκινά το έργο του κτηματολογίου σε όλη την περιοχή του Ωρωπού. Μέχρι το τέλος του 2017 αναμένεται η δημοσίευση των δασικών χαρτών της περιοχής, όπου θα καθορίζονται ποιες είναι οι δασικές περιοχές και ποιες όχι. Να σημειωθεί πως ορισμένες περιοχές δεν θα έχουν δικαίωμα ένστασης επι των δασικών χαρτών. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δούμε ως σύλλογος, όταν θα δημοσιευτούν οι χάρτες.
Τέλος, όσο αφορά την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης, ο Δήμαρχος ανέφερε πως υπάρχει σε εξέλιξη μελέτη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή του Σαρανταρίου.
Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που Δημοτική Αρχή, αναφέρει την ύπαρξη μελέτης ένταξης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η περιοχή μας.
Για τα θέματα της ασφάλειας και αστυνόμευσης, ανέφερε πως προσπαθεί με την συνεχή επαφή με το Α.Τ Ωρωπού να πιέσει προς τη καλύτερη αστυνόμευση, αλλά οι ελλείψεις με υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό είναι τέτοια που δεν μπορεί το Α.Τ Ωρωπού να καλύψει τη περιοχή.
Για την ασφαλτόστρωση των εναπομεινάντων δρόμων του οικισμού, είπε πως γίνονται προσπάθειες να συμπεριληφθούν σε ένα ευρύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων της περιοχής. Να σημειώσουμε πως ο Σύλλογος, επανειλημμένως έχει αιτηθεί την ασφαλτόστρωση των εναπομεινάντων δρόμων και θα συνεχίζει μέχρι να ασφαλτοστρωθούν, όλοι.
Τέλος για τον Δημοτικό Φωτισμό ανέφερε πως όπου υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ, από όπου μπορούν να συνδεθεί φωτισμός θα το πράξει.
Προηγούμενο
Επόμενο