23 Ιουλίου 2018

Ξεκίνησε το Κτηματολόγιο.



Αν και με καθυστέρηση λίγων μηνών ( ήταν να ξεκινήσουν αρχικά τον Μάιο) ξεκίνησαν οι δηλώσεις των ακινήτων στο Κτηματολόγιο για τις περιοχές του Δήμου Ωρωπού που δεν έχουν κτηματογραφηθεί και συγκεκριμένα στις περιοχές Καλάμου, Καπανδριτίου, Μαρκοπούλου Ωρωπού. Νέων Παλατίων, Σκάλας Ωρωπού, Χαλκουτσίου, Συκαμίνου και Χωριού Ωρωπού. Οι προθεσμίες για εμπρόθεσμες δηλώσεις είναι από 23 Ιουλίου μέχρι 23 Οκτωβρίου. Σημειώνουμε πως πρέπει να δηλωθούν μόνο τα κτήματα αλλά οι κατοικίες και κάθε ακίνητο.
Προσοχή! Στο Γραφείο Κτηματογράφησης που βρίσκεται στο πρώην Γυμνάσιο της Σκάλας Ωρωπού θα απευθύνονται μόνο όσοι έχουν ιδιοκτησίες σε Νέα Παλάτια, Σκάλα Ωρωπού, Χαλκούτσι, Συκάμινο και Χωριό Ωρωπός. Για Καπανδρίτι, Κάλαμο και Μαρκόπουλο Ωρωπού διαβάστε ΕΔΩ 


Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα http://oropos.myktima.gr/  




Δικαιολογητικά υποβολής της δήλωσης:

Η υποβολή της δήλωσης, για τον κάθε κάτοχο ενός ή περισσοτέρων δικαιωμάτων, είναι απλή διαδικασία. Αρκεί να γνωρίζει ποια είναι τα δικαιώματά του επί ακινήτων και να έχει συγκεντρώσει τα έγγραφα που απαιτούνται, και είναι:

Aνά δικαίωμα ακινήτου:
  • Ό,τι τεκμηριώνει το δικαίωμα. Κατά προτίμηση το πλέον πρόσφατο/α έγγραφο/α (πχ συμβόλαιο). Σε περίπτωση χρησικτησίας τα αναγκαία χαρτιά που την πιστοποιούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος χρόνου.
  • Πιστοποιητικό μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο, εάν υπάρχει και το διαθέτετε.
  • Τοπογραφικό διάγραμμα, εάν επισυνάπτεται στον τίτλο δικαιώματος που επικαλείστε ή εάν έχει συνταχθεί για οποιοδήποτε λόγο και το έχετε στη διάθεσή σας.



Ανά δήλωση:
  • Ταυτότητα ή διαβατήριο.
  • Έγγραφο που πιστοποιεί το ΑΦΜ (πχ από την εφορία, από πληρωμή ΔΕΚΟ κλπ).


Τα έγγραφα υποβάλλονται σε απλό φωτοαντίγραφο.

Για κάθε ακίνητο ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει  35 ευρώ τέλος κτηματογράφησης ενώ για τους βοηθητικούς χώρους όπως αποθήκες και γκαράζ καταβάλλεται τέλος αξίας 20 ευρώ.





Τηλέφωνο επικοινωνίας Γραφείου Σκάλας Ωρωπού:

22950-37696 


Προηγούμενο
Επόμενο