15 Ιουλίου 2023

Οι βασικοί άξονες της "Ενωτικής Πορείας" και οι πρώτοι υποψήφιοι

 

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης "Ενωτική Πορεία" παρουσίασε την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, σε ανοιχτή εκδήλωση ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού Δημήτρης Βελτανιώτης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος μίλησε για προσπάθεια και αγώνα να αλλάξουμε τον τόπο μας με θέρμη και ελπίδα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως είναι περήφανος για την πορεία του ως Αντιδήμαρχος κατά την οποία νοιάστηκε για κάθε γωνιά του Δήμου. "Κάθε Δημοτική Ενότητα αξίζει την προσοχή μας και αυτό δεν θα αλλάξει καθόλη τη διάρκεια της θητείας μας" επεσήμανε. "Ο Δήμος Ωρωπού πρέπει να γίνει ένας Δήμος για όλους". Ως προς τους λόγους που αποφάσισε να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος, ο κ. Βελτανιώτης τόνισε το γεγονός πως πολλοί φίλοι και συμπολίτες του το ζήτησαν. Δεύτερος λόγος ήταν πως ο Δήμος μας λαμβάνει πολύ λιγότερα από όσο αξίζει από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Η "Ενωτική Πορεία" έχει στόχο να προσφέρει στον Δήμο και όχι στο πολιτικό παρασκήνιο. "Θέλω έναν Δήμο κοντά στους πολίτες που θα κάνει έργα που έχουν ανάγκη οι δημότες και όχι έργα βιτρίνας" ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος. Στους βασικούς άξονες τους προγράμματος περιλαμβάνονται το αποχετευτικό και οι βιολογικοί καθαρισμοί, τα Σχόλεία, οι Μονάδες Υγείας, η καθημερινότητα των πολιτών (όπως η καλύτερη ύδρευση), η συγκοινωνία και η πρόσβαση στην πρωτεύουσα όπως επίσης και οι συνεργασίες με τους Συλλόγους, η επένδυση στις υποδομές για την πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας.  Ως προς την πορεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, μίλησε για φιλοσοφία ψηφοθηρίας, αδικαιολόγητες απευθείας αναθέσεις που στοιχίζουν εκατομμύρια ευρώ και έναν Δήμο που σήμερα διοικείται από μία κλειστή ομάδα ανθρώπων. Η παράταξη "Ενωτική Πορεία" έχει σκοπό να αλλάξει αυτή τη φιλοσοφία, θα προσπαθήσει να ενώσει και όχι να διχάσει τους πολίτες από τους οποίους θα ζητήσει την εμπιστοσύνη τους για έναν Δήμο ανταγωνιστικό και πρωτοπόρο. Ως προς τις συνεργασίες, είπε: "δεν απορρίπτω καμία πρόταση συνεργασίας. Θα υπάρξουν και την επόμενη μέρα". Tόνισε, επίσης, πως η παράταξη δεν έχει κομματικές σημαίες είναι υπερκομματική για όλους τους δημότες και τον τόπο μας. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων οι πρώην Δήμαρχοι  κ.κ. Οικονομάκος και Ρούσσης και η επιλαχούσα βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κα. Κόλλια. Παρόντες, επίσης, ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού κ. Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Αγίων Αποστόλων κ. Γιακουβής, η Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καπανδριτίου κα Ντάση, η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού κα. Βλάχου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νέας Πολιτείας κ. Κουρούσης. 

Οι πρώτοι υποψήφιοι είναι οι εξής: Βλάχος Δημήτρης,  Aουάντ Αλέξανδρος, Βαϊτσάκη Αριστέα, Γρηγοράτος Ανδρέας, Δέδες Κωνσταντίνος, Δήμας Γεώργιος, Ζαμπούρας Δημήτρης, Καρακίτσος Αλέξανδρος, Καρακίτσου Έλενα, Καρύδας Σπύρος, Κοτοπούλου Βασιλική, Κουτσούκος Δημήτρης, Κρέτση Γιούλη, Λέπουρης Δημήτρης, Λόη Βίκυ, Μανάβα Αγγελική, Μαντάς Γεώργιος του Νικολάου, Μονιάκης Γιάννης, Μπέλλος Γιώργος, Μπρεζάτης Αθανάσιος, Ντάση Μαρία, Οικονόμου Θηρεσία, Παπαϊωάννου Ηλίας, Παπουτσάκη Νεκταρία, Πολυχρόνη Αναστασία, Ποτηράκης Στέλιος, Πούλος Γιώργος, Παυλίδου Αναστασία, Σανιάνος Αλέξανδρος, Σιδερύδη Ουρανία, Στέργιος Ηλίας, Σωτήρχου Δήμητρα, Τσαγκουρνής Γιώργος και Χρυσούλας Φώτης.
Κλείνοντας, ο υποψήφιος Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους και υποσχέθηκε έναν καλό αγώνα με σεβασμό στους δημότες, "στους ευατούς μας", όπως είπε, αλλά και στους πολιτικούς αντιπάλους. Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: "Ξεκινάμε για να φτιάξουμε τον Δήμο που μας αξίζει" 








































































Προηγούμενο
Επόμενο