13 Ιουνίου 2018

Ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού σημαίνει απολύσεις και υπέρογκα δημοτικά τέλη


Η απόφαση για παραχώρηση της υπηρεσίας του ηλεκτροφωτισμού σε εργολάβο αποτελεί στρατηγική επιλογή της δημοτικής αρχής και συνέχεια της ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας του δήμου.

Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει απολύσεις για τους εργαζόμενους και υπέρογκα τέλη για τους δημότες, που θα πληρώνουν χρυσάφι τις υπηρεσίες του εργολάβου.

Επίσης, η δημοτική αρχή τρίβει τα χέρια της με την «αντιπολίτευση» των προθύμων (Οικονομάκος, Γιασημάκης κλπ) οι οποίοι την μία στιγμή συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση και προτείνουν σύμπραξη με ιδιώτες και την άλλη - για να αποφύγουν την κατακραυγή -  τα «διπλώνουν», και λένε ότι πρέπει να πληρώσει ο δήμος από τα ταμεία του, που και πάλι σημαίνει υπέρογκα τέλη για τους δημότες…

Η Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο διαφώνησε αλλά πρότεινε την διερεύνηση όλων των επιλογών για χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού από τα ταμεία της Ε.Ε. ή ακόμα και την εκπόνηση μελέτης για την ένταξη της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στα επιλέξιμα προς χρηματοδότηση έργα της περιφέρειας Αττικής ή ακόμα να απαιτήσει ο δήμος χρηματοδότηση από το Υπουργείο.

Οι εργαζόμενοι του δήμου έχουν καθήκον να αντιδράσουν στην ιδιωτικοποίηση καθώς θα σημάνει αρνητικές για αυτούς εξελίξεις. Επίσης οι δημότες μπορούν να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα για την δημοτική αρχή και την «αντιπολίτευση» και να στηρίξουν την Λαϊκή Συσπείρωση, που όχι μόνο παλεύει για τα συμφέροντα του λαού της περιοχής αλλά και προτείνει λύσεις προς όφελος του.

Ιούνιος 2018
Το γραφείο τύπου,
Προηγούμενο
Επόμενο