5 Μαρτίου 2024

Πράσινο φως για την συνέχιση του έργου στα "Πηγαδάκια" Χαλκουτσίου από την Δ/νση Δασών

 

Η Διεύθυνση  Δασών Ανατολικής Αττικής αποφάσισε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου, να εγκρίνει τις κατασκευαστικές επεμβάσεις που απαιτούνται για να προχωρήσει το έργο αποκατάστασης του δρόμου που "κατακρημνίζεται" από τη μεριά της θάλασσας στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου. Σημειώνουμε πως εδώ και πολύ καιρό οι εργασίες είχαν ανασταλεί με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας που πρέπει να μετακινούνται από και προς τον Νομό Βοιωτίας. 

Το έργο είχε χαρακτηριστεί ως "κατεπείγον" και μάλιστα είχε ανατεθεί σε εργολάβο χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. Το τελευταίο διάστημα το έργο είχε καταντήσει "γεφύρι της Άρτας" με τον Δήμαρχο να δηλώνει πως αναμένεται η έγκριση των εργασίών από την Διεύθυνση Δασών για να συνεχιστεί. Τώρα, πλέον, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την συνέχιση του έργου και την αποκατάσταση του  δρόμου. 

Παρακάτω απόσπασμα της απόφασης:  

"Εγκρίνουμε την επέμβαση από το Δήμου Ωρωπού επί δημόσιας δασικής έκτασης του άρθρου 3 του νόμου 998/79 ως ισχύει, για την υλοποίηση του έργου «Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης, κατά τμήματα, του παραλιακού δρόμου Αγίων Αποστόλων-Χαλκουτσίου του Δήμου Ωρωπού», σε έκταση εμβαδού 3.007,79 τ.μ. (μορφής ΔΔ και ΔΑ), άνευ καταβολής ανταλλάγματος χρήσης ενώ ο δικαιούχος της επέμβασης έχει υποχρέωση, αναδάσωσης ή δάσωσης ίσης έκτασης εμβαδού με εκείνη που εγκρίθηκε η εκχέρσωση για την πραγματοποίηση της επέμβασης. Η παρούσα έγκριση χορηγείται για όσο διάστημα διαρκεί η επέμβαση. Το προς υλοποίηση και υπό εγκατάσταση έργο βρίσκεται στη θέση παραλιακός δρόμος Αγίων Αποστόλων – Χαλκουτσίου της τοπικής κοινότητας Σκάλας Ωρωπού, Δημοτικής Ενότητας Ωρωπίων, Δήμου Ωρωπού, περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής, περιοχής αρμοδιότητας Δασαρχείου Καπανδριτίου." 

Προηγούμενο
Επόμενο