14 Μαρτίου 2024

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σκάλας και Ν. Παλατίων είπαν "ΌΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ"

  

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

"Και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Οι δράσεις αυτές έχουν στόχο “να δοθεί ένα συμβολικό μήνυμα επαγρύπνησης απέναντι σε ένα πρόβλημα που κατά τα τελευταία χρόνια εντείνεται” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο μήνυμά του προς τα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της 6ης Μαρτίου καθώς οι μαθητές/τριες των Δ και Ε τάξεων είχαν ετοιμάσει ένα πολύ όμορφο δρώμενο, που παρουσίασαν στις υπόλοιπες τάξεις στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Μας μίλησαν για τα θετικά συναισθήματα που πρέπει να φυλάξουμε στην ψυχή μας και τα αρνητικά που πρέπει να πετάξουμε από πάνω μας.

Στο τέλος βροντοφώναξαν:  Όχι στη βία!

Παράλληλα, στο μάθημα των Αγγλικών, άλλοι μαθητές/τριες παρουσίαζαν απόψεις και φράσεις – αποφθέγματα σημαντικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο σχετικά με το θέμα του εκφοβισμού. Τα αποτύπωσαν στο χαρτί με το δικό τους τρόπο και τα τοποθέτησαν στους πίνακες ανακοινώσεων μαζί με τις δουλειές συμμαθητών/τριών τους από άλλες τάξεις.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν στον προαύλιο χώρο όπου το σύνθημα της ημέρας “ΌΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ” σχηματίστηκε με τις τσάντες των μαθητών. Τα παιδιά πλαισίωσαν το σύνθημα με τη φυσική τους παρουσία εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στο σημαντικό μήνυμα της ημέρας. Κρατούσαν στα χέρια τους τα μπαλόνια, που μέσα σε ένα κλίμα χαράς και αλληλοβοήθειας, φούσκωναν από το πρωί! Την προκαθορισμένη σε όλη τη χώρα στιγμή μαζί με όλα τα υπόλοιπα σχολεία στην Ελλάδα που συμμετείχαν στη δράση, τα παιδιά έσπασαν τα μπαλόνια τους φωνάζοντας δυνατά : ” Όχι στη βία, σπάω τη σιωπή”"






Προηγούμενο
Επόμενο