25 Δεκεμβρίου 2023

Λίγες σκέψεις για τις Γιορτές

Έφτασε και φέτος η περίοδος του χρόνου που πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη περιμένουμε με χαρά να γιορτάσουμε, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, την Γέννηση της Αγάπης και του Φωτός μέσα στην καρδιά και την ψυχή μας.

Είναι παράδοση ανά τους αιώνες αυτή την πολλή λαμπρή στιγμή που μέσα από το μεγαλύτερο σκοτάδι γεννιέται και μεγαλώνει το μεγαλύτερο φως να την αξιοποιούν στη λατρεία τους οι θρησκείες των ανθρώπων και να γιορτάζουν τη Θεϊκή Έλευση στη Γη.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, ωστόσο, για έναν απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώνεται, καθώς, ίσως, και της μέχρι τώρα ζωής μας. Είναι η στιγμή για τη δημιουργία οράματος στόχου και πλάνου δράσης για τη χρονιά που ξεκινάει το νέο κύκλο της γύρω από τον Ήλιο.

Αξιολογώντας την προσωπική μας πορεία, αφιερώνοντας χρόνο με ειλικρινή ματιά σε ό,τι περάσαμε, θα μπορούμε να διαπιστώσουμε όλα όσα με επιτυχία, επιδεξιότητα και σοφία καταφέραμε και αποκτήσαμε, είτε ως υλικά, είτε ως πνευματικά αποκτήματα. Όπως, επίσης, και ό,τι δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ό,τι χάθηκε από αστοχία ή από κακό προγραμματισμό ή από έλλειψη γνώσης ή μη πρόβλεψης. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε την δική μας ευθύνη σε ό,τι δεν πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά και σε ό,τι μάθαμε μέσα από αυτή τη διαδικασία. Το μάθημα, εδώ, είναι η ευλογία.....

Ουδέν κακόν αμιγές καλού.



Υπάρχει πάντα κάτι καλό μέσα σε κάθε κατάσταση, όσο δυσάρεστη και να είναι. Όταν αυτό υπάρχει κατά νου, τότε το αναζητώ και το αντιλαμβάνομαι. Αν εκπαιδεύσω το μυαλό μου σε αυτή την αναζήτηση, θα το αναγνωρίζω ευκολότερα.
Το μυαλό γυμνάζεται και αυτό, όπως και το σώμα.

Έχοντας κάνει απολογισμό των ευλογιών και των μαθημάτων (η μετάνοια και οι τύψεις, εδώ, δεν ωφελούν), καθορίζω με σαφήνεια και καθαρότητα, πρώτα στο μυαλό μου και μετά στο χαρτί, αυτό που επιθυμώ να ζήσω, να έχω, να είμαι, μέσα στη νέα χρονιά, ή μέσα στην επόμενη τριετία, πενταετία, δεκαετία.
Τι πρέπει να αλλάξω εγώ, τώρα, που κάνω και που δεν με πηγαίνει μπροστά, που με εμποδίζει να πραγματοποιήσω αυτά που ονειρεύομαι και που αξίζω να έχω, να είμαι, να κάνω....

Ακόμα και μια μικρή, έστω, αλλαγή συνήθειας μπορεί να λειτουργήσει ως το φαινόμενο του ντόμινο και να φέρει θεαματικές και μεγάλες αλλαγές με ευκολία.

Σαν παράδειγμα θα αναφέρω και θα θυμίσω, κάποιες απλές, μικρές συνήθειες, που μπορούν, όμως, να φέρουν μεγάλες αλλαγές. Είναι ένας ακόμα τρόπος να εκπαιδεύσουμε τη συνείδησή μας να είναι στο παρόν.
πχ το να πίνουμε περισσότερο νερό, λιγότερη ώρα έκθεσης σε οθόνες, περισσότερος και καλύτερος ύπνος, φυσικό και καλής ποιότητας φαγητό, άσκηση, μουσική, επαφή με τη φύση, διάβασμα βιβλίων φιλοσοφίας και αυτοβελτίωσης, ευχάριστες δραστηριότητες -χόμπι, αλληλεπίδραση- παρέα με θετικούς και επιτυχημένους ανθρώπους.

Μπορεί, επίσης, κάποιος να αποφασίσει να εντάξει στο πρόγραμμά του την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, όπως μιας ξένης γλώσσας, ή μιας νέας τέχνης ή τεχνικής κλπ.

Πάντα υπάρχει χρόνος για μας και δεν είναι ποτέ αργά για να κάνουμε τη ζωή μας ομορφότερη, ευκολότερη, πιο ενδιαφέρουσα και πιο απολαυστική για εμάς και για τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας. Κάθε αλλαγή δική μας επηρεάζει με κάθε τρόπο και άλλους γύρω μας.
Ας επιλέξουμε ωραίες και θετικές αλλαγές και ας γίνουμε εμείς τα νέα παραδείγματα για την έμπνευση των άλλων.
Θα ήταν, πιστεύω, υπέροχο να υπάρχει αναπαραγωγή του καλού, από όπου και αν το βλέπουμε και όχι το αντίθετο.

Η επένδυση στην ποιότητα, αποδίδει πάντα σε ποιότητα.
Επένδυση σε προσοχή, σε χρόνο, σε ενέργεια, σε χρήμα.... Και η καλύτερη επένδυση είναι πάντα στον εαυτό μας.
Εστίαση και προτεραιότητα σε μας, είναι η προϋπόθεση, για να είμαστε λειτουργικοί, υγιείς, χαρούμενοι και αποδοτικοί σε ό,τι και αν κάνουμε. Τότε, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τον καλύτερο και φροντισμένο εαυτό μας και στους άλλους. Είτε αυτοί είναι η οικογένεια μας, είτε είναι η συντροφική μας σχέση, είτε είναι οι πελάτες μας, είτε είναι οποιοσδήποτε μετον οποίο αλληλεπιδρούμε στην καθημερινότητά μας. Όταν είμαστε γεμάτοι και νιώθουμε πληρότητα και ισορροπία, είμαστε στην καταλληλότερη κατάσταση για να προσφέρουμε και να στηρίξουμε, όπου μας χρειάζονται. Όταν έχω, δίνω.

Συνηθίζουμε -και είναι καλό αυτό- να ευχόμαστε στις γιορτινές μέρες και όχι μόνο. Κάθε ευχή είναι απαραίτητο να την ακολουθεί η ανάλογη πράξη/δράση, για να υλοποιηθεί. Αλλιώς παραμένει μόνο μια ευχή.
Ευχή μου και προτροπή μαζί, είναι να μπούμε σε δράση για να δούμε από τώρα, από φέτος, τις όμορφες αλλαγές που επιθυμούμε να συμβαίνουν μέσα μας και γύρω μας. Είναι προσωπική απόφαση και επιλογή.

Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για να μου γράψετε τις δικές σας σκέψεις και τους νέους σας στόχους. Μπορώ μέσα από την γνώση και την εμπειρία μου να προσφέρω στήριξη και ενδυνάμωση σε όλους εσάς που αποφασίζετε, σήμερα, να γίνετε η αλλαγή, που θέλετε να δείτε γύρω σας!

Επικοινωνήστε μαζί μου στο email mariekarayanni@gmail.com, ή στο κιν.6932921171.

Υπάρχει και η δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτικής, σε ειδικές περιπτώσεις, κατόπιν αιτήματος. Η εχεμύθεια και η ανωνυμία ισχύουν σε κάθε περίπτωση.

Εύχομαι ολόψυχα υγεία, ειρήνη και άπειρη αγάπη, σε όλες και όλους.

Μαρία Καραγιάννη
Well-Being & Spiritual Coach
ThetaHealing Teacher & Practitioner
MAT Practitioner

Προηγούμενο
Επόμενο