12 Ιουλίου 2023

Με θέσεις, αρχές και ονόματα ξεκίνησε τον αγώνα ο υπ. Δήμαρχος Ωρωπού Κωνσταντίνος Λίτσας



Μέρος των θέσεων και του προγράμματος της παράταξης "Μαζί για τον Τόπο μας" παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού κ. Κωνσταντίνος Λίτσας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Ωρωπού στις 11 Ιουλίου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος πρώτα καυτηρίασε τις παθογένειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής του κ. Γιασημάκη. "Ο τόπος μας έχει αφεθεί στο έλεός του και στο έλεος μιας παρέας εργολάβων", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για αναποτελεσματικότητα της σημερινής διοίκησης. Μίλησε μεταξύ άλλων για ξεχασμένες δομές Υγείας στον Δήμο Ωρωπού, πως περιμένουμε από τις δωρεές του κ. Μαρτίνου για να κάνουμε κοινωνική πολιτική, πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την παιδεία με τα σχολικά κτίρια να βρίσκονται σε κακή κατάσταση, πώς τα ΚΑΠΗ υπολειτουργούν και είναι υποστελεχωμένα, ενω στην καθαριότητα δεν λειτουργεί η ανακύκλωση. Έδωσε έμφαση και σε κάποια σημαντικά προβλήματα της περιοχής, όπως το γεγονός ότι ο Δήμος Ωρωπού δεν έχει αντίστοιχη ανάπτυξη με αυτή των Δήμων της υπόλοιπης Ανατολικής Αττικής. Τόνισε πως τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια της περιοχής μας έχουν μείνει στα ντουλάπια, ενώ αναφέρθηκε και στις  Δομές υποδοχής προσφύγων - μεταναστών και στην κατάργηση της αρτιότητας δόμησης. Αναφέρθηκε και στο θέμα των διεκδικήσεων του Αμαλίειου κατά ιδιοκτητών ακινήτων στην παραλία Μαρκοπούλου. Θέματα για τα οποία η Δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτα. "Η παράταξή μας θα πολεμήσει για όλα αυτά",είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος, ενώ δήλωσε πως η παράταξή του θα πει όχι στα ρουσφέτια και στις απευθείας αναθέσεις χωρίς αντίκρυσμα και όχι στα εικονικά τιμολόγια. Στην περίπτωση αυτή έθιξε το γεγονός της προσχώρησης στην παράταξη του Δημάρχου στελεχών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Ρούσση, στελέχη που ο κ. Γιασημάκης, ως αντιπολίτευση, είχε καταγγείλει για εικονικά τιμολόγια.  
 Ως προς το θέμα των συνεργασιών στον χώρο της αντιπολίτευσης ο υπ. Δήμαρχος είπε: "Bάλαμε το κάρο μπροστά από το άλογο και χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Στη Δημοκρατία όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα". Ο κ. Λίτσας τόνισε πως θα εργαστεί με ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον τόπο, ο ίδιος και τα στελέχη του συνδυασμού του, με σκληρή δουλειά για να χαράξουν νέα πορεία που θα αφήσει πίσω της και τα προβλήματα. "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι"  ανέφερε και επεσήμανε πως δεν υπάρχουν δεσμεύσεις και κομματικά χρώματα στην παράταξή του. Σκοπός της είναι να γίνει η καθημερινότητα πιο απλή και πιο ανθρώπινη για τους πολίτες. "Έχουμε όραμα ελπίδας, σχεδιασμό και πρόγραμμα για ένα Δήμο ισχυρό με σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και στόχο την ισονομία, την ισότητα, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. " τόνισε ο κ. Λίτσας.  
Ανακοινώθηκε, επίσης,  ένα μέρος από τα στελέχη της παράταξης  στα οποίο περιλαμβάνονται οι: Νάνου Κατερίνα, Κωνσταντίνου Ελένη, Τοτόμη Αναστασία, Λίτσας Σπύρος, Δελληγιάννης Γιώργος, Γκουζούνης Ευάγγελος, Χόνδρη Σονια, Μπαλόκα Κατερίνα, Ματσιούλα Ιουλία, Σημαντήρη Ευαγγελία, Ζάννου-Χατζηζαφειρίου Κατερίνα, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα,  Κανέτη Κατερίνα, Φώτος Ηλία, Καλπούζος Γιάννης, Βάθη Αθηνά,  *Παπαγεωργίου Γιώργος, *Κανάρης Γιώργος, Παλαμίδας Χρήστος, Καλάργυρος Μιχάλης, Μακρής Βασίλης, Τζαβέλλας Θανάσης, Φερμελετζή Δήμητρα.
Στα σχέδια της παράταξης περιλαμβάνεται η ανάπτυξη του τουρισμού, η στήριξη στους επαγγελματίες, η δημιουργία συνθηκών για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, η στρατηγική ανάπτυξη τόσο του τουρισμού αλλά και του αθλητισμού, η αναβάθμιση του πολιτισμού, η δέσμευση πως οι Παλιές Φυλακές Σκάλας Ωρωπού δεν θα γίνουν καφετέρια και η Λαογραφική Στέγη θα παραμείνει στη θέση της. Στόχο αποτελεί η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας με αρμόδιο ισχυρό Αντιδήμαρχο που θα συνεργάζεται με τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής. Βασικό στόχο θα αποτελεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, η ύδρευση αλλά και τα περιβαλλοντικά θέματα, όπως το πρόβλημα του Ασωπού, αλλά και η εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος των δημοτών. 

*Λόγω συνωνυμιών, ο κ. Παπαγεωργίου είναι από τα Ν. Παλάτια και ο κ. Κανάρης υπήρξε και στο παρελθόν συνεργάτης του υπ. Δημάρχου 
Προηγούμενο
Επόμενο