1 Ιουνίου 2023

Κάλαμος: Απερρίφθη το αίτημα των γονέων στον Δήμο, για Καλοκαιρινό Camp

 

Στις 17-05-2023, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ωρωπού, η Δημοτική Επιχείρηση αποφάσισε ομόφωνα να διοργανώσει σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού καλοκαιρινό δωρεάν πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (πρωινές ώρες) με τίτλο «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP 2023», μια δράση που δίνει -σύμφωνα με την ΚΕΔΩ- την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο στηρίζοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους γονείς και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Το πρόγραμμα θα απασχολήσει συνολικά 120 παιδιά από 7 έως 11 ετών για 15 εργάσιμες μέρες από τις 8.00 πμ έως τις 2.30μμ και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σε Αυλώνα, Καπανδρίτι και Ωρωπό σε σχολεία της περιοχής. Η δε δαπάνη, αν εξαιρέσουμε το προσωπικό που θα απασχοληθεί, ανέρχεται στο ποσό των 11.620 ευρώ. Στην απόφαση δεν περιελήφθη η Δημοτική ενότητα Καλάμου, μια περιοχή που βρίσκεται αρκετά μακριά από όλες τις δημοτικές ενότητες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν τα camp με αποτέλεσμα οι Καλαμιώτες μαθητές να μην έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν. Στις 30 Μαίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καλάμου  αιτήθηκε την δημιουργία καλοκαιρινού camp 2023 και για την Δημοτική τους ενότητα.

Στο Συμβούλιο της ΚΕΔΩ στις 31 Μαίου το αίτημα των γονέων απορρίφθηκε -αν και δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στην απόφαση- κατά πλειοψηφία (μειοψήφισαν οι Καλαμιώτες Χρήστος Μίχας και Βάσω Βασιλάκου-Πουκαμισά) με βάση το παρακάτω σκεπτικό: "υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για την πραγματοποίηση του καλοκαιρινού camp 2023 στην Δημοτική Ενότητα Καλάμου, λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που απομένει για την ορθή υλοποίησή του, το σχεδιασμό, την πρόσληψη προσωπικού, την ασφάλεια και υγεία των παιδιών, τον οικονομικό προυπολογισμό και την σωστή οργάνωση. Τέλος, στην απόφαση αναφέρεται πως την προσεχή χρονιά (2024) θα είναι άμεση προτεραιότητα η δημιουργία καλοκαιρινού camp στην Δημοτική Ενότητα Καλάμου."

 Με βάση το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στην διατύπωση της απόφασης η απόρριψη του αιτήματος των γονέων;  
  • Γιατί, αφού υπάρχει η δυνατότητα να μπει σε άμεση προτεραιότητα του χρόνου η δημιουργία camp για τα παιδιά στον Κάλαμο, αυτό δεν έγινε και φέτος; Ακόμα και αν δεν προηγήθηκε αίτημα του Συλλόγου Γονέων ο Δήμος θα μπορούσε να έχει κάνει την σχετική πρόβλεψη.
  • Η "δέσμευση" του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΩ για υλοποίηση του προγράμματος το 2024 κατά προτεραιότητα στον Κάλαμο δεν είναι αίολη αφού παρεμβάλλονται οι Δημοτικές εκλογές και είναι εξαιρετικά αμφίβολο έως απίθανο ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου θα έχει την ίδια σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου; 

 


Προηγούμενο
Επόμενο