19 Ιουνίου 2023

Ο Γιώργος Πατούλης στον Δήμο Ωρωπού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 

Τον Δήμο Ωρωπού επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να εποπτεύσει σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Ωρωπού, κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής κ.τ.λ.π.) έργα, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 55,5 εκατ. ευρώ. Επίσης δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα και στην υλοποίηση του διαδημοτικού έργου «Κατασκευής της Παραλιακής Οδού Μαραθώνα – Ωρωπού», με προϋπολογισμό μελετών 3.306.000€.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στον Δήμο, ο Περιφερειάρχης μετέβη στο ειδικό σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα όπου ξεναγήθηκε και στις σχολικές δομές του γυμνασίου και λυκείου του σωφρονιστικού καταστήματος, επισκέφθηκε το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης κατασκηνώσεων στη Σφενδάλη Μαλακάσας όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ωρωπού, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το δήμαρχο και τα στελέχη του δήμου, τόσο για τα έργα που υλοποιούνται, όσο και για τα έργα που βρίσκονται στην τελική ευθεία για να τεθούν σε δημοπράτηση. Ακολούθως επισκέφθηκε το «Βρεφονηπιακό Σταθμό Δήμου Ωρωπού» η ανέγερση του οποίου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70% και είχε προϋπολογισμό 1,7εκατ. ευρώ. Έμφαση δόθηκε και στην εξασφάλιση μέσω του νέου Προγράμματος Αττική 2021-2027














Προηγούμενο
Επόμενο