12 Ιουνίου 2023

Βράβευση για το 1ο Δημοτικό Σκάλας Ωρωπού και Ν. Παλατίων στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

 

 Σε μια μεγάλη γιορτή στο Πεδίον του Άρεως με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και πλήθους πολιτών ολοκληρώθηκε το πρώτο πιλοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ. Οι περίπου 20.000 μαθητές από τα 70 Δημοτικά Σχολεία της Αττικής σε διάστημα πέντε μηνών που διήρκεσε το πρόγραμμα συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 45,5 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, αναδεικνύοντας την προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών προς ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η λαμπρή εκδήλωση ξεκίνησε με τη χορωδία μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκ. Ωρωπού & Ν. Παλατίων. Τα βραβεία, τα οποία παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, περιελάμβαναν χρηματικά έπαθλα, δώρα άθλησης και ψυχαγωγίας στα τρία πρώτα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής διεύθυνσης που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών. 

Το Δημοτικό Σχολείο του Δήμου μας ήρθε 2ο ανάμεσα στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής μετά τον Μαραθώνα και πάνω από τον Διόνυσο λαμβάνοντας ως δώρο ένα τραπέζι πινγκπόγκ. Οι μαθητές μας ανακύκλωσαν 7, 39 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών ανά μαθητή 








Προηγούμενο
Επόμενο