22 Απριλίου 2023

Εικόνες ντροπής στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Ωρωπού



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμα μια φορά ο Δήμος Ωρωπού γίνεται κακή είδηση στα πρωτοσέλιδα των μεγάλων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων. Αγανακτισμένοι γονείς παιδιών ΑΜΕΑ καταγγέλλουν σοβαρότατες παραλείψεις της δημοτικής αρχής στα Ειδικά Σχολεία του Δήμου μας και συγκεκριμένα στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Ωρωπού. 

Οι καταγγελίες αφορούν πρωτίστως θέματα ασφαλείας καθώς χαρακτηριστικά μιλούν για σοβαρές παραλείψεις και την ανυπαρξία συντήρησης του κτηρίου και επισημαίνουν πως έχουν περιφράξει το προαύλιο με «αόρατο» σχοινί, και πως το δάπεδο στο προαύλιο είναι κατεστραμμένο, επομένως καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των αμαξιδίων των μαθητών. Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι έχουν θίξει επανειλημμένα το θέμα στους αρμόδιους της δημοτικής αρχής αλλά η αναλγησία του Δήμου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, είναι παροιμιώδης.
Γιατί κ. Δήμαρχε έχετε αφήσει τα παιδιά μας - γιατί είναι παιδιά όλων μας- στη τύχη τους; 
Γιατί δεν προβαίνετε άμεσα στη συντήρηση του Ειδικού Σχολείου που με τόσο κόπο, ειδικά των γονέων ιδρύθηκε στο Δήμο μας; 
Ποιος θα ευθύνεται σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα σε ένα παιδί;
Η μέριμνα του Δήμου για τα θέματα και τις ανάγκες των σχολείων όλων των βαθμίδων του Δήμου και ακόμη περισσότερο για τα Ειδικά Σχολεία είναι αυτονόητη. Είναι υποχρέωσή μας. Δεν πρέπει να φτάνουν οι γονείς στην αγανάκτηση που οδηγεί στη καταγγελία για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι.
κ. Δήμαρχε, σας καλούμε να προβείτε στα προβλεπόμενα, διότι η ζωή και η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. 

Ωρωπός, 22.04.2023
Δημήτρης Βελτανιώτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού
Επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»
Προηγούμενο
Επόμενο