25 Απριλίου 2023

Νεκτάριος Καλαντζής: ΄΄Η πρόταση μου για τον Δήμο Ωρωπού του 2030΄΄


Νεκτάριος Καλαντζής, υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στην Ανατολική Αττική΄΄

΄΄Η πρόταση μου για τον Δήμο Ωρωπού του 2030΄΄

Ο 39χρονος Νεκτάριος Καλαντζής θα είναι υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στην Ανατολική Αττική. Είναι Οικονομολόγος-Κοινωνιολόγος, υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και υιός ιερέα, του Πατέρα Κωνσταντίνου, Πρωτοπρεσβύτερου που ιερουργεί στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής τα τελευταία 50 χρόνια, με καταγωγή από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών (ELL Group) και της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλαδος (Ε.Ν.Α.). 

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης επί τρεις συνεχείς τετραετίες. 

Είναι Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. 

Το 2022 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ανάμεσα στους «40 Ευρωπαίους Νέους Ηγέτες κάτω των 40 ετών», «European Young Leader 2022».

Οι εθνικές εκλογές της 21ης Μάϊου αποτελούν την ευκαιρία για να πάει η χώρα μας μπροστά.

Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, της Ανατολικής Αττικής, θα είναι αυτή που θα φέρει ανάπτυξη και μια καλύτερη επόμενη μέρα για όλους εμάς που κατοικούμε στην περιοχή.

Σήμερα, υπάρχει ανάγκη για αλλαγές, τόσο ως προς τη λειτουργία, όσο και προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ένα σύγχρονο κράτος τα επόμενα χρόνια.

Η απόφαση μου να διεκδικήσω την ψήφο των πολιτών της Ανατολικής Αττικής είναι γιατί πιστεύω πως ζούμε στο ομορφότερο κομμάτι της Αττικής, που έχει ταυτόχρονα τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές. 

Η τεράστια ώθηση που θα δοθεί σε όλη τη Βόρεια Αττική από την ανάδειξη του Κτήματος Τατοϊου και η ανάδειξη του βόρειου παραλιακού μετώπου της Αττικής στον Ωρωπό (Ωρωπός, Κάλαμος), αλλά και η προστασία του φυσικού πλούτου των χωριών μας στη Βόρεια Αττική (Αυλώνας, Μαλακάσα, Αφίδνες, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι) είναι αυτά που θα αλλάξουν την περιοχή μας.

Η Ανατολική Αττική έχει τεράστιες δυνατότητες για μια ισόρροπη ανάπτυξη που θα έχει ως προτεραιότητα τα έργα υποδομής, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με παράλληλα κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας για τους νέους της περιοχής, με δημιουργία επιχειρείν, ενασχόληση με τον αγροτικό τομέα ή τον τουρισμό και την εστίαση, προκειμένου οι νέοι να μην χρειαστεί να μεταναστεύουν σε άλλες περιοχές για εξεύρεση εργασίας.

Το όραμα μου για τον Ωρωπό του 2030 είναι: ΄΄Ανάπτυξη παντού- Ανάπτυξη για όλους΄΄, με Ίδρυση Σχολής Κεντητικής Τέχνης στον Αυλώνα, Δημιουργία Δικτύου Λαογραφικών Μουσείων σε Αυλώνα και Νεά Παλάτια,  δημιουργία Αγροτικού Γυναικείου Συνεταιρισμού για παραγωγή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και απορρόφηση προγραμμάτων για επιδοτήσεις και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας στο Δήμο Ωρωπού, μέσω του λαογραφικού και αγροτοδιατροφικού (γαστρονομικού) Τουρισμού. Ο Δήμος Ωρωπού μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό  ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της Αττικής και είναι η ώρα να αναδείξουμε τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.



Προηγούμενο
Επόμενο