26 Ιανουαρίου 2023

«Κάτι τρέχει στο Βασίλειο της Ιπποκρατείου»


 Συμπολίτης μας γράφει:

"Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση  της ΜΑΚΙΠ (Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών Ιπποκρατείου Πολιτείας) στις Αφίδνες, και βγήκαν πολλές ειδήσεις. 

Η εκδήλωση  είχε αισθητά μειωμένη συμμετοχή των κατοίκων, αν και η ΜΑΚΙΠ μετά την φωτιά του 2021 έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και την συμπάθεια πολλών κατοίκων. 

Γενικώς επικρατούσε μια διάχυτη παγωμάρα στην αίθουσα, η οποία και σχολιάστηκε εντόνως από τους λίγους παρευρισκόμενους. 

Ηχηρή η παντελής απουσία του ΣΔΙΠ (Συνεταιρισμός Διεθνούς Ιπποκρατείου Πολιτείας). 

Ηχηρή η παρουσία του ΣΟΙΠ (Σύλλογος Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας) η οποία όμως πέρασε απαρατήρητη από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΑΚΙΠ, αλλά έγινε πλήρως αντιληπτή από τους παρευρισκόμενους. 

Ηχηρή παρουσία αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, την οποία και πάλι το ΔΣ αγνόησε. 

Ηχηρή απουσία της Δημοτικής αρχής και των Δημοτικών Συμβούλων ακόμη και αυτών των Αφιδνών.  

Εξαίρεση ο κύριος  Θωμάς Ρούσσης τέως Δήμαρχος και ο Τοπικός Σύμβουλος Αφιδνών κύριος Γεώργιος Μπέλος και βέβαια ο Πρόεδρος Αφιδνών κύριος Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος. 

Έξτρα παρατήρηση. Ο κύριος Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος κάθισε αρκετή ώρα στο τραπέζι του τέως Δημάρχου και υπήρχε πολύ εξαιρετικό κλίμα όπως φάνηκε. Λέτε να προκύψει κάτι εν όψει εκλογών. (Υποθέσεις κάνω) 

Πάντως σε ερώτηση κάποιων προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας αν πρόκειται να ξανακατέβει ως υποψήφιος αυτός απάντησε με το καυστικό του χιούμορ: « Στην πολιτική και στον έρωτα πρέπει να ξέρεις πότε θα τραβηχτείς» 

Την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης φέτος, ύστερα από πέντε χρόνια, δεν την παρουσίασε ο γνωστός φίλος και υποστηρικτής της ΜΑΚΙΠ, Πρόεδρος των Αφιδνών Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος αλλά μέλη της ομάδας. 

Σε ερώτηση που απευθύναν προς τον Πρόεδρο γιατί φέτος δεν έχει το ρόλο του παρουσιαστή, η απάντηση ήταν ένα αμήχανο χαμόγελο . 

Το μυστήριο λύθηκε λίγο αργότερα όταν ο Πρόεδρος της ΜΑΚΙΠ δεν τον ανέφερε καν στις προσφωνήσεις ενώ αναφέρθηκε ακόμη και σε απόντες.  

Σήμερα δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι σχέσεις Προέδρου Κοινότητας και ΜΑΚΙΠ έχουν διαταραχθεί μια και στο σχετικό δελτίο τύπου της ομάδας ο Πρόεδρος της Κοινότητας δεν αναφέρεται ούτε  στους συμμετέχοντες, ούτε στους προσφέροντες δώρα αν και στην κατάσταση που είχε διανεμηθεί πάνω στα τραπέζια το όνομά του αναφερόταν σαράντα φορές, μια και τόσα δώρα είχε εξασφαλίσει. 

Ε. Σ."

Προηγούμενο
Επόμενο