19 Δεκεμβρίου 2022

Το Δέντρο της Ελπίδας των αδέσποτων στολίστηκε με αγάπη και φροντίδα από τα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ωρωπού


ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟΛΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΕΓΥΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΩΡΩΠΟΥ


Τα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ωρωπού στόλισαν το «Δέντρο της Ελπίδας» που είναι αφιερωμένο στα Αδέσποτα Ζώα του Δήμου Ωρωπού. Παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, του αρμοδίου αντιδημάρχου Μιχάλη Ντάση των αντιδημάρχων Ανδρέα Γαζβινιάν, Δημήτρη Σαμπάνη, Γιώργου Παπαγιάννη, του προέδρου της ΚΕΔΩ Άγγελου Χατζηιωάννου, του προέδρου του ΝΠΔΔ Άγγελου Καλύβα, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, μελών της Επιτροπής Αδεσπότων και εθελοντών τα παιδιά τοποθέτησαν το στολίδι τους στο «Δέντρο της Ελπίδας» που στολίστηκε με αγάπη και τρυφερότητα στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Σκάλα Ωρωπού.

Πρόκειται για έναν θεσμό που καθιέρωσε με επιτυχία από το 2021 η Επιτροπή Αδεσπότων του Δήμου Ωρωπού και στέλνει προς κάθε κατεύθυνση δυνατά μηνύματα φιλοζωίας και ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω από την πολύπλευρη αντιμετώπιση των αδεσπότων και τη φροντίδα τους. Παράλληλα αναδεικνύει το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Επιτροπή Αδεσπότων του Δήμου Ωρωπού με απολογισμό 580 υιοθεσίες, 1077 στειρώσεις και πολύπλευρο έργο φροντίδας των χιλιάδων αδεσπότων.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Η όμορφη αυτή εκδήλωση αυτή έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και την κοινωνία μας γενικά γύρω από το ζήτημα των αδέσποτων. Ο Δήμος Ωρωπού είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση στην Αττική και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα τα οποία αφήνουν πολλοί το καλοκαίρι αλλά και μέσα στο χειμώνα από άλλες περιοχές. Γίνεται τεράτια προσπάθεια. Τα μέλη της Επιτροπής Αδεσπότων παλεύει 24 ώρες το 24ωρο και έχει πετύχει πάρα πολλά. Επιτελεί ένα τεράστιο έργο και αυτό αποδεικνύεται μέσα από το μεγάλο αριθμό υιοθεσιών, στειρώσεων και περιθάλψεων. Εχουμε καταθέσει πρόταση στο Φιλόδημος για δημιουργία καταφυγίου και ευελπιστώ πως σύντομα έχουμε τη λύση».

Η πρόεδρος της Επιτροπής Αδεσπότων Ζωή Παπατάσου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Ντάσης ευχαρίστησαν τους υποστηρικτές της εκδήλωσης και δήλωσαν: «Γίνεται πολύ σοβαρή και μεγάλη προσπάθεια με τα αδέσποτα στο Δήμο Ωρωπού. Τα ζώα θέλουν μόνο αγάπη και φροντίδα. Έχουμε κάνει 580 υιοθεσίες και 1077 στειρώσεις και πρωταγωνιστούμε στην αντιμετώπιση των αδεσπότων. Ευχαριστούμε όσους μας έχουν βοηθήσει, τους ιδιώτες, τους χορηγούς μας, τους εθελοντές μας, τους γιατρούς, τους εκπαιδευτές και δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη που είναι πάντα κοντά μας».





Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού




Προηγούμενο
Επόμενο